منو

علت درد و روش های درمان قوس کف پا

گودی و قوس کف پا یا همان pes cavus در برخی از افراد مشکلاتی را به وجود می آورد که با عنوان کف پای گود شناخته می شود. در این حالت قوس میان پا بسیار زیاد بوده و این ناحیه در حین ایستادن با زمین در تماس نیست. در نتیجه فشار زیادی بر روی پاشنه و سینه پا وجود خواهد داشت و باعث احساس درد قوس کف پا  خواهد شد. بنابراین باید در جهت درمان قوس کف پا اقدام کرد.

مشکل گودی زیاد کف پا ممکن است بنا به دلایل ژنتیکی و محیطی به وجود آید. بدین معنا که برخی افراد با این مشکل به دنیا می آیند و برخی دیگر به مرور زمان با آن مواجه می شوند.

شما میتوانید دیگر دلایل علت درد کف پا ی خود را در لینک زیر مطالعه کنید:
علت درد کف پا

علت قوس کف پا

دو دلیل اصلی برای مشکل قوس و گودی کف پا وجود دارد:

۱_گودی زیاد ذاتی در کف پا

در این شرایط مشکل مذکور در برخی خانواده ها به شکل ارثی وجود دارد.

۲_ علل عصبی و عضلانی

در این حالت مشکل قوس کف پا در اثر مشکلات اعصاب از قبیل بیماری شارکو ماری توث به وجود می آید.

بیشتر افرادی که با مشکل قوس و گودی کف پا دست و پنجه نرم می کنند ، با این شرایط به دنیا آمده اند:

تشخیص گودی کف پا

عوارض گودی کف پا

درد ناشی از وجود چنین مشکلی در بدن می تواند در زمان ایستادن ، راه رفتن و یا دویدن فرد خود را نشان دهد. معمولا در این شرایط میزان فشار بر روی استخوان های داخلی پای شما بیشتر می شود چرا که وزن بدن شما فقط بر روی پاشنه پا است. از جمله دیگر مشکلات مربوط به گودی کف پا می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. به وجود آمدن کورن و کالوس (سوار شدن انگشتان پا روی هم) در پاشنه پا یا سینه پا
  2. عدم انعطاف پذیری و سختی قوس پا
  3. سفتی عضلات ساق پا

در مقابل این مشکل، بیماری کف پای صاف وجود دارد که به خصوص در کودکان می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. برای اطلاع بیشتر از این بیماری مطلب زیر را بخوانید:

اصلاح کف پای صاف در کودکان

انواع قوس کف پا

علت درد قوس کف پا چیست؟

معمولا ارتفاع زیاد قوس پا نمی تواند به تنهایی عامل درد در این ناحیه از بدن فرد باشد. اما مشکل پروناسیون فشار زیادی را بر روی مفاصل و عضلات پا ، مچ پا و ساق وارد می کند.

درد زیاد در ناحیه کف پا می تواند از علائم مربوط به مشکل پروناسیون باشد. از جمله مشکلات همراه با پروناسیون می توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • درد نوار ایلیوتیبیال (IT) در قسمت خارج ران و زانو
  • زانو درد
  • تاندونیت آشیل
  • فاشئیت پلانتار 

کسانی که مشکل پروناسیون در آن ها شدید است معمولا مستعد بروز مواردی همچون درد مچ پا ، پاشنه پا و همچنین شکستگی های ناشی از فشار (stress fractures) هستند. با این که پروناسیون با مشکل گودی و قوس زیاد پا تفاوت دارد، اما به عنوان یکی از مشکلات رایج مرتبط با گودی زیاد پا شناخته می شود.

 

چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟

درمان درد قوس کف پا

گودی کف پا معمولا منجر به بروز مشکل خاصی نمی شود اما گاهی اوقات منبع اصلی درد در افراد همین مورد است. راه های درمانی مختلفی وجود دارند که تسکین درد افراد خواهند بود. معمولا استفاده از کفش های طبی مخصوص می تواند به شما کمک شایانی کند.

این پشتیبانی می تواند فشار بر روی نواحی خاصی از پا در حین راه رفتن یا دویدن را کاهش دهد. یک راه دیگر جهت مدیریت درد در پا ایجاد تغییراتی در فعالیت ها و فشار بیش از حد بر روی این ناحیه از بدن است. به عنوان مثال اگر پیاده روی های طولانی مدت انجام می دهید بهتر است این کار را متوقف کرده و یا مسافت را کاهش دهید.

تعریف کف پای گود

کف پای گود به حالتی گفته می شود که گودی پا حتی اگر فرد ایستاده باشد به خوبی دیده می شود. علاوه بر این ، یک یا چند مورد از علائم زیر در فرد ظاهر می شوند:

  • درد در حین راه رفتن یا ایستادن
  • پای ناپایدار و سست به خاطر کج شدن پاشنه به سمت داخل که در نهایت منجر به بروز مشکلاتی در مچ پا می شود.
  • کالوس ها در ناحیه پا و اطراف آن و همچنین پاشنه پا
  • خم شدن انگشت های پا و یا جمع شدن آن ها مثل یک مشت (claw toes)

از جمله دیگر اتفاقاتی که احتمال دارد در افراد رخ دهند می توان به ضعف عضلات پا و همچنین افتادگی پا اشاره کرد. مشکل افتادگی پا معمولا نشانه یک مشکل عصبی در بدن فرد است.

تشخیص کف پای گود

تشخیص گودی پا شامل بررسی تاریخچه سلامت خانواده فرد می شود. جراح یا متخصص به خوبی پا را معاینه می کند تا علائم احتمالی و مرتبط با این مشکل را پیدا کند.

سپس پا در زمینه قدرت عضلانی آزمایش می شود و همچنین الگوی راه رفتن فرد و نحوه هماهنگی اعضای بدن وی تحت نظر خواهد بود. اگر مشکل عصبی باشد شاید پزشک بخواهد معاینات خود را به شکل گسترده تری دنبال کند. همچنین برخی پزشکان جراح الگوی ساییدگی در کفش های بیمار را بررسی می کنند.

گاهی اوقات به جهت داشتن ارزیابی دقیق و بیشتر از تصاویر رادیوگرافی استفاده می شود. ممکن است پزشک جراح بخواهد بیمار را به یک متخصص اعصاب معرفی کند تا ارزیابی سیستم عصبی به شکل کامل انجام شود.

راه های درمان کف پای گود

درمان گودی کف پا به درمان های جراحی و غیر جراحی تقسیم می شود:

درمان غیر جراحی قوس کف پا

درمان مشگل گودی قوس پا ممکن است شامل یک یا چند مورد از آیتم هایی که در ادامه با هم مرور می کنیم باشد:

  • ارتوزها: ارتوز(کفی) را می توان در داخل کفش قرار داد تا یک پشتیبان خوب برای ناحیه قوس و گودی پا باشد و فشار را از نواحی دیگر کم کند.
  • ایجاد تغییرات در کفش ها: کفش های طبی پشتیبان خوبی برای قوزک پا هستند و همچنین پهن بودن پاشنه کفش ها می تواند پایداری بهتری به پای فرد بدهد.

عمل جراحی قوس کف پا

اگر درمان های غیر جراحی نتوانند به خوبی درد فرد را تسکین داده و مشکل ناپایداری پای وی را حل کنند ، به عمل جراحی برای کاهش درد و بهبود وضعیت پا نیاز خواهد بود تا ضعف پای فرد جبران شود.

پزشکان جراح بر اساس وضعیت ویژه هر بیمار ، پروسه درمانی مناسب وی را انتخاب می کنند. ممکن است از یک عمل جراحی خاص و یا ترکیبی از چند مورد استفاده شود.

در برخی موارد که مشکل اصلی فرد در سیستم عصبی باشد ، گاهی در آینده نیز به عمل جراحی نیاز است چرا که مشکل افراد در این شرایط معمولا با گذر زمان پیشرفت می کند.

کفش مناسب برای کف پای گود

پوشیدن کفش هایی که راحت باشند برای افرادی که مشکل گودی کف پا دارند بسیار ضروری است. کفش هایی تهیه کنید که پشتیبانی مناسبی را با کمک پد طبی خود برای پا به همراه داشته باشند.

کفش مناسب برای کف پای گود

از کفش هایی با پاشنه کوتاه استفاده کنید و همچنین ناحیه جلوی کفش باید به خوبی اندازه پای شما باشد و از جمع شدن انگشتان پا جلوگیری شود.

پوشیدن کفش های پاشنه بلند عموما گزینه مناسبی به حساب نمی آیند اما گاهی اوقات این کفش ها در پای بانوانی که مشکل گودی کف پا دارند حس خوبی را به وجود می آورند.

دکتر رضا نادری، جراح و متخصص ارتوپد 

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر کاکاوند سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    آقای دکتر من بابت مچ پای خودم پارسال خدمتتون رسیدم پسر من 8 سالشه و هرزگاهی از درد ساق و مچ پا شکایت داره چون تو سن 4 سالگی یه بار ساق پاش شکست و طبق پیشنهاد یکی از بستگان که دکتر بودن ایشون رو بردیم پیش دکتر فرهنگ غنی پور مجددا بابت دردامسال مراجعه کردیم و ایشون عکس رادیولوژی 3joint view نوشتن و گرفتیم و ایشون گفتن باید عمل بشه صفحات رشدش میخواستم ببینم شما هم این عمل رو انجام میدید یا خیر و آیا درست هست این عمل یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      خير عمل لازم نداره 

      البته هر سال با همين مدل راديوگرافى بابد كنترل بشه 

      نهايت اقدام مناسب براى الان بريس شبانه هست 

  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 72 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی
    تغریبا سه روز عضلات پشت ساق پام هنگام زمین گذاشتن درد شدیدی داره مخصوصا وقتی میخوام پاشنه ی پام و زمین بزارم در همون قسمت پشت ساق احساس درد میکنم و تورم و خون مردگی پشت ساق ایجاد شده ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      معمولا با كمپرس متناوب سرد و گرم و استراحت و مسكّن و نهايتا فيزيوتراپى ظرف ٣-٦ هفته خوب مى شه 

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب
    من ۴۴ سال سن دارم حدود یک سال میشه کف پاهام موقع راه رفتن شدید درد میکنه شب موقع خوابیدن از مچ پا تا کف پاهام سوزش شدید دارن عکس گرفتم خار پاشنه ندارم
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نوار عصب و عضله و آزمايشخون كامل انجام بدين

  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن 8سال پیش ازارتفاع افتادم دکترگفت ۲سال بایدبمونه بعداگه خوب نشدجراحی بشه الان ۸سال گذشته پاشنه پام پهن که شده هیچ یه مدت هم هست نمیتونم راه برم روی پام درد بدی میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      رادبوگرافى و سى تى و بعد جراحى لازمه 

  • تصویر کاربر حاجی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    عرض سلام و ادب و احترام خدمت دکتر نادری عزیز فراست هستم اقای دکتر تقریبا ۳ماه و ۱۰ روز از عمل ocd مچ پای چپم به علت افتادن از چهار پایه و همزمان پیچ خوردن مچ پایم به سمت بیرون در تابستان سال ۱۴۰۰ میگذرد توسط دکتر رستگار به دستور دکتر مدت ۶ هفته وزن گذاری نداشتم ۴ هفته ۲۰درصد همراه ۲۰ جلسه فیزیو تراپی و ۳ هفته تک عصا چند روزی هست بدون عصا راه میروم اما بعد از مدتی زیر قوزک داخلی و هم خارجی دچار تورم سوزش و گاهي سوزش در محل ضايعه و درد داخل مچ وگاها گرفته شدن دامنه حرکتی می شود با توجه به اینکه تقریبا خشکی مفصل ندارم سوالم از شما عزیز اینست که این دردها و ورم کردن ها که البته صبح موقع بيدار شدن خبري از انها نيست از اثرات عمل هست و یا همان دردهای قبل از عمل به واسطه ضایعه غضروف و استخوان درگیر میباشد ایا این عمل که به صورت ارتروسکوپی انجام گرفته و در ان غضروف خراب و مقدار کمی استخوان تراشیده شده و عمل فراکچر انجام شده برای من فایده ای دارد؟ اگر جواب مثبت است چه مدت زمان میبرد و راه رفتن روی ان اگر بخواهد خودش را ترمیم کند بعد از این مدت ضرر ندارد اگر جواب منفی است ایا عمل پیوند استخوان و غضروف از میت یا زانوی خودم نتیجه بخش هست و ایا در وضعت فعلی prp اثری در بهبود دارد وزن ۶۳ قد ۱۷۰ سن ۴۶ سال ام ار ای و سی تی اسکن قبل عمل و سی تی اسکن بعد عمل بعد از ۳ ماه خدمتتان ارسال میشود از اینکه وقت ارزشمند شما را گرفتم عذر خواهی میکنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      ام آر آى جديد انجام بدين و بابد معاينه بشين 

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر.

    امکان دارد این عکس ام آر آی را تفسیر نمایید!
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      تفسير ام آر آى در حيطه تخصص راديولوژيست هست

  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر خواهرم53ساله هستن بیماری استوروسارکوم داشتن استخوان لگن رو تعویض کردن پروتز گذاشتن نوار عصب و عضله رو ارسال میکنم خدمتتون راه درمانی برای راه رفتنش وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نفرمودين چقدر از عمل گذشته 

      بابد معاينه بشن 

      گاه جراحى انتقال تاندون به دردشون مى خوره 

  • تصویر کاربر مینا چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم عمل با لیزر انجام میشه یا جراحی میشه طول درمان چقدر هست بعد از عمل چه چیزهای باید رعایت کنیم به دلیل اینکه کارمند هستم نمیتونم
    مدت زیادی منزل بمونم
    خیلی درد دارم کنار انگشت بی حس شده
    وکفش میپوشم به شدت سوزش وحشتناک داره
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      خير عمل ليزرى نداريم 

      بعد از معاينه و راديوگرافى و تشخيص نوع عمل مورد نياز مى تونم در مورد نقاهتش توضيح بدم 

  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    پدرم ۶۰سال سن داره مچ پا تورم و درد شدید داره دکتر ارتوپد رفته گفته مفصلش ازبین رفته و آرتروز شدید داره وتنها راه رمان آن خشک کردن رگ آن هستش خواستم ببینم نظر شما در این باره چیه لطفا راهنمای کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      دو راه وجود داره :

      ١- فيوژن يا خشك كردن مچ پا

      ٢- تعويض مفصل 

  • تصویر کاربر مستانه چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر روز بخير ٤٣ساله هستم و ١١ درصد پوكي استخوان در ناحيه كمر دارم من حدود يك ماه و يك هفته پيش استخوان نازك ني روي قوزك پاي چپم شكست ٤ هفته تو گچ بود و يك هفته پيش گچ اذيتم ميكرد باز كردم و عكس گرفتم هنوز خوب جوش نخورده و دكترم گفته دو هفته با عصا راه برو و پاتو زمين نذار تقريبا ورم پام خوابيده فقط ناحيه قوزك ورم دارم و يه كم نزديك كف پا از هفته آينده ميتونم پامو زمين بذارم؟ ممنون ميشم جواب بديد يه كم هم كل استخوانم تا بالا درد ميكنه عكس اول و اخري رو براتون ارسال كردم
    1. تصویر کاربر مستانه یکشنبه ۳۰ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      آقاي دكتر چرا جواب من رو نميديد؟
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۳ آبان ۲( 6 ماه پیش)

      نياز هست حتما سى تى اسكن اسپيرال انجام بدين 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ائلمان پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت عالی بخیر باقری ( بابای ائلمان ) هستم از تبریز شهریور عمل انجام دادیم قبل عید وقت داشتیم با این شرایط نتوستیم بیایم پای چپ ائلمان فوق العاده خوب شده ولی پای راستش یکمی برگشته که فکر میکنم با کفی خوب شه ولی مشکل اصلی ما راه رفتنشه که با پای راستش لنگ لنگان راه میره و تمرینات رو بیشتر انجام میدیم میگه درد داره . آیا باگذشت زمان یا با درآوردن ایمپلنت ها حل میشه ؟ لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمائید . با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بله به احتمال زياد بهبود حاصل خواهد شد و جاى نگرانى نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر الناز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختری دارم 14 ساله که از 8سالگی به یکباره پاهاش چپ می‌گذاشت به پزشک مراجعه کردم گفتن هم صافی کف پا داره هم چرخش غوزک وفقط کفش طبی با کفی تجویز کردند شکل ظاهری پای دخترم خیلی بده به طوری که هرکسی متوجه مشکلش میشه آیا باعمل میشه درمانش کرد یا نه؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشن و بررسى انجام بشه .عمل جراحى به تغيير شكل پا كمك مى كنه ولى صرف زيبايى دليل جراحى نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر Sdg جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    ببخشید میشه بگید هزینه عمل کف پای صاف تقریبا چقدر هست و از چه سنی میشه عمل کرد؟؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود 

      از هشت-نه سالگى و ترجيحا ١٢-١٣ سالگى مى شه عمل كرد و بستكى به نوع كف پاى صاف و معاينه و راديوگرافى نوع عمل متفاوته 

      با احترام

  • تصویر کاربر شیرین دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام سال نو مبارک، مامان اسرا هستم که تیر ۹۸ جراحی اصلاح صافی پا براش انجام دادین فرموده بودین برای برطرف شدن درد پا بعد از اردیبهشت که مطلب ان شالله باز بشه برای برداشتن پروتز بیاییم مطب ،ولی هر روز که میگذره درد پا و به دنبالش لنگش پاش بیشتر میشه گاهی روزه ااز اول صبح درد شروع میشه و تا شب بیشتر میشه درد الان بیشتر از دردهای ناشی از صافی کف پاشه، چی صلاح میدونید با توجه به شرایط الان چکار براش بکنیم خیلی اذیت میشه بیشتر از قبل عمل
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      فعلا اگه مشكل گوارشى يا حساسيت دارويى يا فاويسم ندارند از استامينوفن كديين هر شش ساعت و ناپروكسن ٥٠٠ هر دوازده ساعت استفاده كنن با معده پر

      با احترام

    2. تصویر کاربر شیرین شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و ممنون از پاسخگوییتون این مدت از بس از مسکن هایی که نام بردین خورده مشکل معده پیدا کرده ولی بعضی وقت ها از شدت درد پا بیخیال درد معده میشه و مسکن میخوره ظاهرا تا باز شدن مطب چاره ای جز تحمل نداره
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      توى منزل حتما از دمپايى استفاده كنند و تمرين ايستادن روى پنج رو براى تقويت عضلات ساق انجام بدن و پاشون رو به طور متناوب در ظرف آب گرم و سرد بگذارند

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری