منو

عمل جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، می تواند اندام هایی را که نابرابری طولی دارند، اصلاح کند و به افزایش قد فرد کمک کند. برخی از افراد از اندازه قد خود ناراضی هستند و آرزو می کنند که ای کاش بلندتر بودند. سالانه، صدها نفر در سرتاسر جهان تصمیم می گیرند که جراحی افزایش طول اندام ها را برای چند اینچ بلندتر به نظر رسیدن، انجام دهند. این مقاله، جراحی افزایش قد را توصیف می کند و به توضیح روش های جراحی، ملاحظات و دوره ی بهبودی این جراحی می پردازد.

عمل جراحی افزایش قد چگونه انجام می شود؟

از آنجا که این عمل جراحی، نیازمند زمان و بررسی های مکرر است، تمام افرادی که علاقمند به جراحی هستند، گزینه مناسبی به شمار نمی آیند. در حالیکه پزشکان می توانند عمل جراحی را روی تمام سنین انجام دهند، این جراحی معمولاً برای افراد جوان، موفقیت آمیزتر است. متأسفانه، برای بیشتر افراد بزرگسال، کار زیادی نمی توان برای افزایش قد انجام داد.
در حال حاضر کشورهای زیادی می توانند جراحی افزایش قد را انجام دهند و بیماران از این طریق می توانند قد خود را تا پنج اینچ (تقریباً ۱۳ سانتی متر) افزایش دهند. با وجود اینکه، به سختی می توان آمار دقیقی از افرادی که این عمل را انجام می دهند، ارائه داد، اما به گفته کلینیک ها، محبوبیت این جراحی در سالیان اخیر، افزایش چشم گیری داشته است.

عمل بلندی قددر این جراحی، برشی در استخوان های پا ایجاد می شود، که آن را به دو قسمت تقسیم می کند. سپس از طریق جراحی، یک میله فلزی درون پا نصب می شود که با استفاده از تعدادی پیچ در جای مناسب قرار می گیرد. سپس این میله هر روز به اندازه ۱ میلی متر افزایش طول پیدا می کند تا جایی که بیمار به قد دلخواه خود برسد و استخوان ها بتوانند دوباره ترمیم پیدا کنند. 

عوارض عمل افزایش قد از زبان دکتر نادری متخصص ارتوپد

جراحی افزایش طول اندام ها چیست؟

افزایش طول قد اندام ها معمولا برای اصلاح اندام هایی که رشد نابرابری دارند، انجام می شود. برای مثال، پزشک در صورتی جراحی افزایش طول اندام را توصیه می کند که به علت صدمه یا شرایط مادرزادی، یک اندام بیمار در مقایسه با سمت دیگر او، به طور غیر طبیعی کوتاه تر باشد.

⬅️ چگونه میتوان کوتاهی پا را تشخیص داد؟ ➡️

پزشکان معمولاً این جراحی را توصیه نمی کنند، مگر زمانی که اندام های بیمار، حداقل به اندازه ۲ سانتی متر، اختلاف اندازه داشته باشند. در غیر این صورت، پزشک درمانهای دیگر مانند پوشیدن کفش مخصوص را برای اصلاح اختلاف اندازه اندام ها، توصیه می کند. علت های زمینه ای که می توانند منجر به اختلاف در اندازه اندام ها شوند شامل موارد زیر می شوند:

۱- نقصهای مادرزادی که بر رشد استخوان تأثیر می گذارند

۲- فلج مغزی

۳- سابقه شکستگی استخوان یا آسیب به اندام ها که بر رشد آن تأثیر می گذارند.

۴- سابقه ی فلج اطفال

۵- سابقه عضلات کوتاه و سفت شده

۶- بیماری لِگ پِرتس در کودکان که لگن را تحت تأثیر قرار می دهد

۷- جراحی افزایش قد در جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال، که در سنین پایان رشد استخوان قرار دارند، رایج تر است. گرچه، در موارد نادر، این عمل ممکن است در افراد مسن تر نیز انجام شود.

۸- در صورتی که استخوان های فرد رشد بیشتری نداشته باشند، پزشک ممکن است جراحی کوتاه کردن پای بلندتر را توصیه کند.

۹- در موارد کوتولگی یا کوتاه قامتی، مخصوصاً در اثر آکندروپلازی که نوعی اختلال ژنتیکی است، پزشک ممکن است جراحی افزایش طول اندامها را برای هر دو پا توصیه کند.

۱۰- در حالی که جراحی افزایش طول پاها، یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما می تواند عوارض جانبی ناشی از پاهای نابرابر را نیز رفع کند. برای مثال طول نابرابر پاها موجب انحنای ستون فقرات یا لگن نامتقارن می شود.

جراحی بلندی قد چه مدت زمانی طول می کشد؟

تمام فرایند عمل افزایش قد می تواند ۶ تا ۹ ماه به طول بیانجامد. اگر وزن شما بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ کیلوگرم می باشد، شما نیاز به استفاده از ویلچر خواهید داشت یا اینکه می توانید با عصای آرنجی راه بروید که فشار کمتری روی پاها وارد شود.

جراحی بلندی قد

در طول جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

جراح می تواند یکی از این دو روش جراحی را برای افزایش طول اندامها انجام دهد:
به کار گیری تعدادی پین و یک قاب در خارج پا – که فیکساتور خارجی نامیده می شود – یا قرار دادن یک میله داخل استخوانی درون استخوان. این میله برای پشتیبانی از رشد استخوان و بلندتر کردن آن، به مرور زمان افزایش طول پیدا می کند.

هر دو نوع روش جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند، به طوری که بیمار در طول جراحی کاملاً خواب باشد. این روش های جراحی شامل موارد زیر می شوند:

⬅️ برش استخوان در ناحیه مورد نظر

⬅️ به کاربردن پین ها و پیچ های فلزی در استخوان

⬅️ متصل کردن دستگاه های فلزی خارجی به پین ها

پزشکان، به این دستگاه ها “فیکساتور” میگویند. این دستگاهها به کشیدن ناحیه شکسته شده استخوان کمک می کنند تا به تدریج با چرخش مهره‌ های دستگاه فضای محل برش افزایش یابد و استخوان رشد کند.

عوارض جانبی جراحی افزایش قد چه مواردی هستند؟

پزشک باید در مورد عوارض طولانی مدت این جراحی با بیمار صحبت کند. این عوارض عبارتند از:

✳️خشکی و محدودیت حرکات مفاصل

✳️ درد 

✳️ آسیب اعصاب و عروق

✳️ جوش نخوردن یا دیر جوش خوردن

✳️ عفونت

✳️ نیاز به جراحی های متعدد

✳️ ترومبو آمبولی

✳️ افزایش احتمال شکستگی های استخوان

زمانی که فرد به نتایج دلخواه دست پیدا می کند، پزشک، پین ها را خارج خواهد کرد. حداکثر میزانی که جراح می تواند طول پاها را افزایش دهد، متفاوت است، اما معمولاً محدود به ۷ سانتی متر می باشد.

بسیاری از بیماران با درد پا و زانو بعد از فیزیوتراپی به علت های مختلف مواجه هستند. انجام برخی اقدامات می تواند از این تجربه درد کمتر کند.

پس از جراحی افزایش قد چه اتفاقی می افتد؟

پزشک، دستورالعمل هایی را در مورد سطح فعالیت در دوره پس از جراحی، به بیمار توصیه می کند. گاهی اوقات، ممکن است لازم باشد که پس از جراحی، فرد برای تحت نظر بودن و انجام فیزیوتراپی، چند روز در بیمارستان بماند. اکثر افراد محدود به فعالیت های سبک هستند و برای حرکت ممکن است از عصای زیر بغل استفاده کنند.
پزشک ممکن است مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم را برای کمک به رشد استخوان توصیه کند.برخی از افراد ممکن است به پوشیدن آتل یا بریس نیاز داشته باشند. سپس، پزشک فرایند حرکت دادن فیکساتور یا میله را چند روز پس از جراحی انجام خواهد داد و بیمار برای انجام این کار، چند بار باید به مطب پزشک مراجعه کند.

در حالیکه بدن فرد در حال بهبودی است، پزشک ممکن است سطح فعالیت او را افزایش دهد، به طوری که بتواند وزن کامل بدن خود را تحمل کند. همچنین، پزشک ممکن است برای بهبود میزان فعالیت، انجام فیزیوتراپی را توصیه کند.

جراحی بلند کردن قد

جراحی افزایش قد می تواند به اصلاح طول پاها که منجر به عوارض جانبی می شوند، کمک کند و دغدغه های زیبایی را نیز پاسخگو باشد. در روش های جراحی جدید، نیازی به استفاده از فیکساتورهای خارجی نیست. تشخیص گزینه ی جراحی مناسب برای این عمل بسیار مهم است و پزشک باید به دقت شرایط و سلامت عمومی فرد را پیش از توصیه جراحی، بررسی کند.

دوره بهبودی عمل بلند كردن قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، اما فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش بینی می شود که در طول آن فیزیوتراپی انجام می شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف پذیری بدن بسیار مهم است.


دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Amir چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۸ سالمه و قدم ۱۵۵ هست
    ساق پاهام مقداری پرانتزیه میخواستم بدونم برای جراحی افزایش قد مشکل ساز میشه ؟
    من نیاز به ۱۰ الی ۱۵ سانت افزایش قد دارم آیا امکان پذیر هست ؟
    اگه هست با چه روش جراحی ؟؟
    درد و طول درمان هم اصلا برام مهم نیست
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش)

      با جراحی امکانپذیره البته نه 15 سانت

      پرانتزی اگه زیاد باشه باید اصلاح بشه

  • تصویر کاربر سام چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام و ادب خدمت دکتر عزیز
    بنده 34 سال سن دارم و 163قدم هستش چون از کودکی سرطان روده داشتم رشد قدم مختل شده بود الان راهی هست که حداقل به بهترین حد از افزایش قد برسم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش)

      جراحی ممکنه که پر عارضه هم هست

  • تصویر کاربر آواتار چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    ببخشید آقا دکتر من 21سالمه و از سن 15سالگی دیگه رشد نداشتم و الان قدم 168.5 هست میخواهم که 12 سانت افزایش قد بدم آیا عیبی ندارد میشه
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش)

      جراحی پر عارضه ای هست 

  • تصویر کاربر . چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    با سلام وقتتون بخیر خسته نباشید،من ۱۸ سالمه و از بچگی به خاطر بلندی قدم و لاغر و ضعیف بودن بدنم قوز میکردم،به مرور زمان وضعیت قوز کمرم بدتر و بدتر میشد،تا اینکه دیگه مثل قبل نمیتونستم صاف باشم و کل ستون فقراتم یک فرم c مانندی به خودش گرفته،با این وضعیت آیا نیاز به عمل جراحی هست یا با ورزش و قوز بند و سایر موارد قابل درمان هست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۵ آبان ۱( 1 سال پیش)

      باید توسط یک جراح ستون فقرات معاینه بشین

  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر نادری
    من خانم هستم و ۲۳ سال سن دارم. وزنم ۶۰ کیلو و قدم ۱۵۰ سانته. با توجه به اینکه دانشجو هستم، اگر بخوام افزایش قد ۱۴ سانتی داشته باشم، با روش فیکساتور داخلی، امکانش وجود داره که به صورت طبیعی سر کلاسم حاضر بشم؟ یعنی نه از نظر ظاهری مشخص باشه دستگاه و نه در راه رفتن مشکلی داشته باشم. و اینکه عوارضی که در توضیحات فرمودید خیلی شایع هستند یا به ندرت در کیس‌های افزایش قد دیده میشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)

      عوارض شایع هستن و 14 سانت شاید اصلا معقول نباشه

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما، مشکل کوتاهی تاندون آشیل دارم، در هنگام راه رفتن پاشنه پام روی زمین هست تنها در زمان چمباتمه نشستن روی پنچه پا می نشینم، پوست پام دچار سوختگی شده در صورت عمل تطویل تاندونمی‌توانم به صورت چمباتمه بنشینم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)

      باید معاینه بشین 

      شاید جراحی لازم باشه

  • تصویر کاربر مهديه چهارشنبه ۱۱ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام
    مادرم ۷۸ سالشونه و مفصل زانوشون از قدبم ارتروز بوده اخیرا دردش بیشتر شد و پزشک معالج با دیدن عکس زانو گفتن پروتز لازم داره اما بخاطر شرایط سنشون و غیره فعلا ژل تزریق کنن، خواستم بدونم استفاده از زانوبند های برقی( زاپیامکس) که تکنولوژی UIC دارن ایا جایگزین تزریق ژل میتونه باشه ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)

      سن ایشان دلیل بر عدم امکان عمل نیست 

    2. تصویر کاربر مهديه چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      سلام اقاي دكتر سوال من راجع به تاثير زانوبند زاپيامكس بود نه امكان جراحي زانو
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۱ آبان ۱( 1 سال پیش)

      اگه درد و آرتروز شدیده جراحی بهترین روشه

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر M چهارشنبه ۱۱ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بنده مچ پام‌بخاطر عارضه میوپاتی دفورمیته شدید داشت داشت بطوریکه رو پنجه راه میرفتم دکتر جراحیش کرد چن تا پین گذاشته تو مچ پام و چن تا از مفصل ها رو فیکسس کرده پام بعد عمل عفونت شدید کرد ک سیاه شد کلا پوستش کارشناس زخم کل بافت نرم اسیب دیده زو برداشت که حجم زیادی بود و عمق زخم زیاد شد
    الان عفونت برطرف شده زخم هم ترمیم شده ولی ادم و التهاب پام کم نمیشه ادمش خیلی زیاده و هنوزم بعد ترمیم دو باره پام زخم میشه دو باره خوب میشه
    رادیولوژی قبل و بعد عمل هم فرستادم
    الان ۷ ماه از زمان عمل گذشته گرچه کل این زمان درگیر درمان عفونت بودیم
    اوایل انگشتای پام و جلوی پام حس نداشت حسش اومده ولی حرکت نداره فقط از ناحیه مچ پا بواسطه یه رباط ک انتقال داره یه حرکت جزعی به بالا داره
    1. تصویر کاربر M جمعه ۱۵ مهر ۱( 1 سال پیش)
      این هم جواب سونو
      soft tissue swelling and fat edema in plantar and dorsal aspect of left foot
    2. تصویر کاربر M جمعه ۱۵ مهر ۱( 1 سال پیش)
      اینم جواب سونو
      soft tissue swelling and fat edema in plantar and dorsal aspect of left foot
    3. تصویر کاربر M جمعه ۱۵ مهر ۱( 1 سال پیش)
      قبل و بعد عمل
    4. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)

      با جراحتون مشورت کنید . اگه صلاح دونستن فیزیوتراپی شروع بفرمایید

    5. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      با توجه به عکسای قبل و بعد عمل،خود عمل چطور بوده بنظرتون؟
    6. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      مشکل خاصی نداره؟
    7. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      از نظر عفونت و جوش خوردن و کل عمل چطوره
    8. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      چون قسمت جلویی پام افتاده است و حرکتی نداره تو عکسا هم معلومه که کف پام افتاده هستش ولی از نظظر مچ حرکت داره فقط اون قسمتیکه پین ها هستن بعضی اوقات خیلی خشکه برا حرکت انکار یه اصطحکاکی داره
    9. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      اینکه هی زخم میشه میتونه علت جدی داشته باشع؟
    10. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      عکس
    11. تصویر کاربر M چهارشنبه ۲۷ مهر ۱( 1 سال پیش)
      عکسای بعد عمل
    12. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۱ آبان ۱( 1 سال پیش)

      جراحی خوب بوده و جوش خوردن پیشرفت کرده 

      افتادگی جلوی پا نیاز به بریس داره 

      باز هم نظر دکترتون رو بگیرید

    13. نمایش سایر 11 پاسخ
  • تصویر کاربر سیاوش چهارشنبه ۲ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . بنده ۳۷ سال دارم و با داشتن قد حدودی ۱۷۶ از نظر ظاهری کوتاه قد دیده میشم . چند سالی هست متوجه شدم که این موضوع بر میگرده به پاهای بنده که به نسبت بالا تنه ، کوتاهتر هست و واقعا این موضوع اذیت کنندست برای من . در ضمن به این موضوع هم اشاره کنم که به جز ظاهر کوتاه تر بودن مشکل خاصی نداره پاهام . با توجه به سن و سال و وزن بنده که حدودا ۹۵ کیلوگرم هست ، میتونم عمل جراحی برای بلند تر کردن قد انجام بدم یا خیر ؟
    ممنون میشم اگر میشه جراحی کرد حدود هزینه رو هم اعلام کنید . ممنونم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲ شهریور ۱( 1 سال پیش)

      به نظر من عمل نکنید

  • تصویر کاربر Saba جمعه ۷ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من پسرم در مدت پاندمی بخاطر عدم تحرک و خانه نشینی دچار پای پرانتزی شد به توصیه بکب از دوستان ارتوپد عکس گرفتیم برای تعیین زوایا ... به ما گفته شد صفحات رشدش بسته است و فعلا نمیشه تا پایان رشدش یعنی بعد از ۲۰ سالگی عمل انجام داد و الان در حال تهیه ارتز زانو و کفی و کفش طبی هستیم برای اصلاح در ضمن چون قدش ۱۶۴ هست توصیه کردن هورمون درمانی براش شروع کنیم ... سؤالی که داشتم اینه که آیا واقعا صفحات رشدش با توجه به عکس ارسالی بسته شده؟ و اینکه الان هورمون درمانی تأثیری داره؟ ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید و اینکه برای هورمون درمانی کدوم یک از همکارانتون رو توصیه میفرمایید؟ سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۷ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      صفحه رشد عمدتا بسته شده 

      كفش و كفى و غيره كارى نمى كنه

      در مورد هورمون درمانى از همكاران متخصص غدد سوال بفرماييد

       

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر