منو

انواع شکستگی قوزک مچ پا و درمان آن

شدت شکستگی قوزک مچ پا ممکن است از یک شکستگی ساده در تنها یک استخوان مچ پا تا شکستگی های متعدد که ممکن است مچ پا را دچار در رفتگی بکنند، متفاوت باشد.


به کلام ساده تر هرچه تعداد استخوان های شکسته در مچ پا بیشتر باشد مچ پا ناپایدارتر می شود. همراه شکستگی قوزک ممکن است پارگی یا آسیب لیگامانی نیز وجود داشته باشد. شکستگی مچ پا می تواند در هر گروه سنی بروز کند. در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته پزشکان متوجه افزایش تعداد و شدت شکستگی های مچ پا شده اند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش جمعیت  افراد مسن ولی فعال است.

آناتومی مچ پا

سه استخوان مفصل مچ پا را تشکیل می دهند، که عبارتند از:

✅ تیبیا یا درشت نی

✅ فیبولا یا نازک نی

✅ تالوس یا استخوان قاپ که بین استخوان پاشنه در پایین و استخوان های نازک نی و درشت نی در بالا قرار دارد.

استخوان های تیبیا و فیبولا قسمت های ویژه ای دارند که در تشکیل مچ پا نقش دارند، از جمله:

☑ قوزک داخلی

قسمت داخلی انتهای استخوان تیبیا

☑ قوزک خارجی

قسمت انتهایی فیبولا

☑ قوزک خلفی

قسمت پشتی انتهای استخوان تیبیا

قوزک پا

پزشکان شکستگی های مچ پا را بر اساس قسمتی از استخوان که شکسته است تقسیم بندی می کنند. مثلا شکستگی قسمت انتهایی نازک نی را شکستگی قوزک خارجی و شکستگی انتهای هر دو استخوان نازک نی و درشت نی را شکستگی دو قوزکی (بای مالیولار) می نامند. در شکستگی های مچ پا دو مفصل درگیر می شوند:

✔ مفصل مچ پا یعنی جایی که استخوان های تیبیا و فیبولا و تالوس در کنار هم قرار می گیرند.

✔ مفصل سین دسموز که عبارت است از مفصلی که بین انتهای تحتانی تیبیا و فیبولا قرار دارد و توسط لیگامان ها (رباط ها) ی مهمی پایدار می گردد. لیگامان های متعددی به پایداری مفصل مچ پا کمک می کنند.

علل شکستگی قوزک مچ پا

❇ پیچ خوردن یا چرخیدن مچ پا

❇ افتادن روی مچ پا

❇ لیز خوردن یا افتادن حین راه رفتن یا دویدن

❇ تصادفات

علائم شکستگی قوزک مچ پا

از آن جا که علائم شکستگی قوزک مچ پا شبیه علایم پیچ خوردگی شدید مچ پا هستند هر نوع صدمه و آسیب مچ پا باید توسط پزشک متخصص درد مچ پا بررسی شود. علائم شایع شکستگی قوزک مچ پا عبارتند از:

✳ درد فوری و شدید

ورم مچ پا

✳ کبودی

✳ درد در هنگام لمس محل آسیب دیده

✳ عدم امکان وزن گذاری روی اندام آسیب دیده

✳ دفورمیته و تغییر شکل مخصوصا موقعی که مفصل دچار دررفتگی مچ هم شده باشد.

علائم در رفتگی مچ پا

  • درد و ورم در ناحیه سطحی مفصل
  • تغییر رنگ پوست اطراف مفصل و تغییر شکل مفصل
  • عدم توانایی در جرکت دادن مچ پا
  • درد در زمان فشار دادن مفصل مچ پا

تشخیص شکستگی قوزک مچ پا

معاینه توسط پزشک

پزشک از شما شرح حالی در مورد علایم و نحوه ی آسیب دیدن شما و یک شرح حال کلی در مورد سوابق پزشکی شما می گیرد. سپس معاینه ی دقیقی بر روی مچ پا و پا و ساق پایتان انجام می دهد.

تصویربرداری از مچ پا

در صورت شک به شکستگی قوزک مچ پا پزشک معالج برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صدمه ی شما درخواست تصویربرداری خواهد کرد.

۱- رادیولوژی ساده

رادیولوژی ساده معمول ترین و در دسترس ترین تکنیک تصویربرداری تشخیصی است. رادیوگرافی ساده می تواند نشان دهد که آیا استخوان شکسته است یا نه؟ و آیا در محل شکستگی قوزک مچ پا جا به جایی وجود دارد یا خیر؟ با این روش می توان تعداد قطعات شکستگی را دانست.

۲- رادیوگرافی تحت استرس

در بعضی شرایط پزشک معالج به مچ پا در جهت خاصی فشار وارد می کند و در آن حالت رادیوگرافی انجام می شود. این رادیوگرافی برای آن است که پزشک متوجه شود که آیا آن شکستگی خاص نیاز به درمان جراحی دارد یا خیر؟

۳- سی تی اسکن

این روش تصاویری از مقاطع مختلف مچ پا ارائه می دهد و گاه برای بررسی بیشتر صدمات مچ پا به کار می رود به ویژه در مواردی که شکستگی به مفصل مچ پا راه دارد.

 سی تی اسکن پا

۴- ام آر آی

برای بعضی از انواع شکستگی قوزک مچ پا و به منظور بررسی لیگامان ها از ام آر آی استفاده می شود.

درمان شکستگی قوزک خارجی

شکستگی قوزک خارجی در واقع شکستگی نازک نی هست. نازک نی در سطوح مختلف ممکن است دچار شکستگی شود. سطح شکستگی می تواند شیوه ی درمان را تعیین کند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خارجی

در صورت پایدار بودن مچ پا یعنی اگر شکستگی همراه جا به جایی زیاد نباشد ممکن است نیاز به جراحی نباشد. برای تعیین پایداری مچ پا می توان از رادیوگرافی تحت استرس استفاده کرد. نوع درمان مورد نیاز ممکن است بر اساس محل شکستگی استخوان نیز تعیین شود. روش های متفاوت و متعددی برای حفاظت از شکستگی در طول مدت ترمیم آن استفاده می شود که از کفش های مخصوص تا گچ کوتاه متفاوت هستند.بعضی از پزشکان اجازه ی تحمل وزن را به بیمار می دهند و برخی تا شش هفته اجازه ی وزن گذاری نمی دهند. در طول مدت درمان با فواصل معینی رادیوگرافی انجام می شود تا ضمن اطمینان از عدم جا به جایی قطعات شکستگی فرایند ترمیم نیز پایش گردد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خارجی

اگر شکستگی با جا به جایی همراه باشد یا مفصل مچ پا ناپایدار باشد نیاز به جراحی خواهد بود. در این روش ابتدا قطعات شکسته در جای خود قرار داده می شوند و سپس با پیچ و پلیت (پلاک) فیکس می شوند.

شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی شکستگی قوزک پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. به این صورت که پس از ۲ الی ۳ هفته که پا در گچ بود، معاینه و رادیولوژی انجام می شود و در صورتی که درد و ناراحتی وجود نداشت، بیمار می تواند از واکر استفاده کند و پس از ۱۲ الی ۱۶ هفته شکستگی کامل درمان می شود.

درمان شکستگی قوزک داخلی

شکستگی قوزک داخلی عبارت است از شکستگی قسمت داخلی استخوان درشت نی در قسمت تحتانی آن (مچ پا).این شکستگی می تواند در سطوح مختلف قوزک داخلی ایجاد شود.

در بیشتر موارد شکستگی قوزک داخلی به همراه شکستگی نازک نی (قوزک خارجی) یا شکسستگی قسمت خلفی درشت نی (قوزک خلفی) یا همراه صدمه و پارگی لیگامان ها (رباط ها) ی مچ پا می باشد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک داخلی

اگر شکستگی بدون جا به جایی باشد و در قسمت انتهایی قوزک داخلی باشد و قطعه ی شکستگی کوچک باشد می توان آن را بدون جراحی درمان  کرد.ممکن است نیاز به انجام رادیوگرافی تحت استرس برای اطمینان از پایداری مفصل مچ پا باشد.

درمان غیر جراحی می تواند با یک بریس یا گچ کوتاه ساق انجام شود. معمولا باید به مدت ۶ هفته از وزن گذاری اجتناب شود. در طول این مدت نیاز به رادیوگرافی کنترل و اطمینان از جا به جا نشدن شکستگی می باشد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک داخلی

در صورت جا به جایی شکستگی یا ناپایداری مچ پا نیاز به جراحی خواهد بود.بسته  به نوع شکستگی ممکن است از پیچ یا سیم یا پیچ و پلیت برای فیکس کردن آن استفاده شود.

درمان خانگی شکستگی مچ پا

شما می توانید پس از فیزیوتراپی با انجام بعضی حرکات در خانه به سرعت بهبود خود کمک کنید:

۱- کشش پا با پارچه

اولین اقدام برای درمان خانگی شکستگی مچ پا این است که روی زمین نشسته پاهای خود را دراز کنید و کف پای آسیب دیده را در مرکز یک پارچه قرار داده و دو سر پارچه را بگیرید و بکشید. مراقب باشید هنگام نشستن قوز نکنید. این حرکت را می توانید در ۱۰ تکرار ۲۰ ثانیه ای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت انجام دهید.

۲- آب درمانی

آب درمانی با مشورت پزشک می تواند تأثیر زیادی در بهبود روند درمان شما داشته باشد. تنها توجه داشته باشید آب درمانی برای همه افراد به خصوص کسانی که رماتیسم دارند مناسب نیست و از این رو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شکستگی قوزک خلفی

شکستگی قوزک خلفی عبارت است از شکستگی قسمت خلفی درشت نی (تیبیا) در محل مچ پا. این شکستگی در بیشتر موارد همراه شکستگی قوزک خارجی است.ممکن است شکستگی قوزک داخلی هم همراه آن وجود داشته باشد. بسته به این که قطعه ی شکسته چقدر بزرگ باشد قسمت خلفی مچ پا ممکن است ناپایدار گردد.معمولا معتقدند که اگر این قطعه بیش از ۲۵ درصد مفصل را شامل شود مفصل ناپایدار بوده نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه شکسته بدون جا به جایی و مفصل پایدار باشد درمان غیر جراحی با گچ کوتاه یا بریس توصیه می شود.وزن گذاری تا ۶ هفته مجاز نخواهد بود.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه ی شکسته جا به جا و مفصل مچ پا ناپایدار باشد جراحی لازم خواهد بود.فیکساسیون با پیچ یا با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی هر دو قوزک (بای مالیولار)

شکستگی دو قوزک عبارت است از شکستگی هم زمان هر دو قوزک داخلی و خارجی.در اکثر این شکستگی ها مفصل مچ پا ناپایدار می باشد و گاه حتی همراه در رفتگی مچ پاست.

✅ درمان غیرجراحی شکستگی دو قوزک

همان طور که در بالا گفته شد این شکستگی ها معمولا ناپایدارند و نیاز به جراحی دارند ولی درمان غیر جراحی ممکن است در بیمارانی که در آن ها ریسک جراحی بسیار بالاست یا کسانی که به دلایلی اصلا راه نمی روند با بریس یا گچ کوتاه انجام شود. در این حالت رادیوگرافی های مکرر برای اطمینان از عدم جا به جایی شکستگی و بررسی روند ترمیم انجام می شود.

وزن گذاری به مدت ۶ هفته مجاز نیست و پس از آن نیز مچ پا تا هنگام جوش خوردن کامل با یک بریس محافظت خواهد شد.

✅ درمان جراحی شکستگی دو قوزک

در بیشتر موارد درمان انتخابیست. فیکساسیون با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی سه قوزکی (تری مالیولار)

برخی شکستگی ها ناپایدار هستند و ممکن است با دررفتگی مچ پا همراه باشند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی مچ پا

همان گونه که در بالا ذکر شد درمان غیر جراحی فقط در صورتی انجام می شود که یا خطر جراحی برای بیمار بیش از حد زیاد باشد یا این که وی اصلا قادر به راه رفتن نباشد. نحوه ی درمان غیر جراحی همان است که در مورد شکستگی دو قوزکی توضیح داده شد.

✅ درمان جراحی شکستگی مچ پا

هر یک از اجزای شکستگی جداگانه فیکس می گردند.

آسیب سیندسموز

درمان آسیب سیندسموز

سیندسموز مفصل بین انتهای درشت نی و نازک نی است و توسط لیگامان هایی پایدار می گردد.آسیب سیندسموز ممکن است فقط لیگامانی باشد.در این موارد اگر ناپایداری وجود نداشته باشد درمان غیر جراحی موثر خواهد بود ولی طول مدت درمان نسبت به پیچ خوردگی های معمول مچ پا طولانی تر است. در موارد زیادی آسیب سیندسموز همراه یک یا چند شکستگی هم هست.این صدمات بسیار ناپایدار هستند و حتما نیاز به درمان جراحی دارند.

عوارض شکستگی مچ پا

افراد دیابتی و مسن و کسانی که سیگار یا قلیان می کشند بیشتر در معرض عوارض جراحی هستند که این شامل تاخیر در ترمیم زخم نیز هست.زیرا در این افراد استخوان دیرتر جوش می خورد.

⚠ عوارض در درمان غیر جراحی

۱- بدون جراحی این خطر وجود دارد که قطعه شکسته جا به جا شود.بنابراین پیگیری با رادیوگرافی های مکرر ضروریست.

۲- اگر استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد مفصل مچ پا ناپایدار خواهد شد و این منجر به آرتروز زودرس آن می شود.

⚠ عوارض درمان جراحی

خطرات جراحی به طور عموم عبارتند از:

  • عفونت
  • خونریزی
  • درد
  • لخته شدن خون در ورید های ساق (این عارضه در درمان غیر جراحی هم محتمل است)
  • آسیب عروق و اعصاب و تاندون ها

خطرات مربوط به درمان جراحی شکستگی مچ پا عبارتند از:

  • تاخیر جوش خوردن
  • آرتروز
  • درد در محل پیچ و پلیت

شکستگی قوزک پا چقدر طول میکشد

گرچه بیشتر افراد طی ۳ تا ۴ ماه به فعالیت های روزمره (جز فعالیت ورزشی) بر می گردند بهبود کامل می تواند تا ۲ سال طول بکشد. ممکن است ماه ها طول بکشد که فرد بتواند بدون لنگیدن راه برود و به ورزش برگردد. اغلب افراد می توانند ۹ تا ۱۲ هفته پس از صدمه رانندگی را آغاز کنند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر پریسا سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید اقای دکتر من قبلا ازتون سوال پرسیده بودم در رابط با پای پسر 4 ساله ام که بعد افتادن میلنگید ام ار ای شو به دکتر نشون دادیم میگه استخواناش ضعیفه لنگیدنش گفت چون پاهاش صافه به خاطر اونه. ولی من قانع نمیشم چون تا دوماه پیش که بیوفته نمیلنگید من حالا من نمیتونم گزارش ام ار ای شو براتون بفرستم براتون مینویسم.1_Joint effusion,bursitis:None. 2_.osseous structures:Bone marrow edema in posterosuperior aspeet af calcaneus with vertical fracture line is seen.اقای دکتر این گزینه 2رو پر رنگ نوشتن3_tendons:Anterior,posterior and lateral compartment tendons af the ankle are normal in position,size,and signal.Achilles tendon is normal. 4_Ligaments:Medial collateral(deltoid)and spring(talocalcaneonavicular) ligaments are intact;and posterior tibiofibular ligaments,anterior and posterior talofibular ligaments,and calcaneofibular ligaments on the lateral side af the ankle are intact. 5_plantar fascia:Normal morphology and signal. 6_Tarsal tunnel and sinus tarsi:Normal. 7_other abnormalities:None. ببخشید نتونستم عکسشو بفرستم اقای دکتر بگین مشکلش چیه. درمانش چیه دکترش گفت چون پاهاش صافه به خاطر اونه سالها طول میکشه ولی پسرم تا قبل اینکه بیوفته نمیلنگید خیلی نگرانم باید چیکار کنم نظرشون درسته یا نه؟ایا در رفتگی نداره اگه یادتون باشه گفته بودم سنتی بردم زیر قوزکشو گفت دررفته حالا خیلی نگرانم که نکنه سنتی ها پاسو خراب کردن
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      ظاهرا استخوان پاشنه شكستگىداشته كه معمولا دو تا سه ماه طول مى كشه تا خوب بشه
      با احترام
    2. تصویر کاربر پریسا شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      خیلی ممنون که جواب دادید اقای دکتر باید گچ گرفته بشه یاخودبه خود خوب میشه باید راه نره چیکار باید بکنم اقای دکتر خدا خیرتون بده
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      بايد حتما معاينه بشه تا امكان راهنمايى دقيق وجود داشته باشه
      با احترام
    4. تصویر کاربر پریسا دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر ببخشید که مزاحم میشم من دوباره پسرم و بردم دکتر چون شهرستان هستم نتونستم خدمت شما بیام اقای دکتر بعد معاینه کردن وام ار ای شو دیدن گفتن صفحه رشدش حساسه خودش خوب میشه 5 ماه طول میشه فقط ی شربت براش. نوشتن استئوکر.اقای دکتر منظور از صفحه رشدش همون ترک تو استخوان پاشو میگن ؟الان راه رفتن پسرم ی کم فرق کرده لنگش کمتره
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      اميدوارم خوب بشه .احتمالا منظور همونه
      با احترام
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سید جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    آقای دکتر امروز صبح مورخ 1397/4/8 هنگام بازی در سالن در اثر بد شوت زدن و تعادل نداشتن بدن ، زانوی پای راستم پیچ خورد که سریعا به خارج زمین رفتم و ادامه ندادم.
    زانوی بنده وقتی پا در حالت صاف و ایستاده باشم به طرف داخل زانو و بیرون زانو بیش تر خالی می کنه ولی هیچ گونه درد و تورمی مشاهده نمی کنم.
    بعد سریعا اقدام به بستن زانو با باند کشی کردم و هنگام راه رفتن زانومو صاف نمی کنم تا خالی نکنه
    اگه امکانش هست راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      حتما بايد به دقت معاينه بشين
      عدم وجود درد دليل بر پاره نبودم رباطتون نيست.مساله رو جدى بگيريد
      با احترام
  • تصویر کاربر مرضیه یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    تقریبا دو هفته است که مچ هردوپایم درد میکند به همراه تورم و کبودی
    اول درد قابل تحمل بود اما یک هفته است که شدت درد بسیار زیاد شده و نمیتوانم روی پا بایستم و هنگامی که پاهایم را دراز میکنم دردم کم میشود
    در ضمن درد و تورم فقط در قسمت داخلی مچ پاهایم است
    لطفا نظر خود را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      سنتون رو نفرمودين و اين كه آيا سابقه صدمه داريد يا نه
      در هر حال تورم دو طرفه بيشتر مربوط به يك اشكال سيستميك هست مثل مشكل قلبى، واريس،روماتيسم و ...
      يك معاينه و بررسى دقيق لازمه
      با احترام
    2. تصویر کاربر مرضیه شنبه ۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      با عرض سلام مجدد
      خانمی ۴۷ ساله هستم
      مچ پاهایم صدمه ندیده است
      اما سابقه ی رماتیسم مفاصل در حد کم و تنگی و گشادی دو دریچه قلب دارم
      در ضمن طبق ام آر آی که از گردنم انجام دادم دیسک و ساییدگی گردن نیز دارم که با انجام حرکات کششی و ورزشی درصدد بهبود هستم
      در این فاصله به پزشک مراجعه نمودم که جهت مشخص شدن وضعیت آزمایش خون نوشتند که ۳ روز دیگر دریافت میکنم
      اما درد و تورم و کبودی هر دو مچ ادامه دارد اما تورم فراتر از مچ پا نیست
      مجددا از از لطف شما در پاسخگویی سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      بايد مچ پاتون دقيق معاينه بشه
      ممكنه تاندون سمت داخلى مچ پا ملتهب باشه
      با احترام
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زکیه جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 694 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده یکسال پیش تصادف کردم و ران پام شکست و پلاتین گذاشتن بعد از ۸ ماه جوش نخورد و دکتر گفت ک باید پیچ رو لگن و در بیاریم ک سریعتر جوش بخوره و الان بعد از ۴ ماه عمل هنوز جوش نخورده دکترم میگفت ک ۲ ماه دیگه صبر کن اگ نشد دوباره عمل و پیوند استخوان و حالا دکتر سوالم اینه من درد ندارم و لنگیدنم کمتر چطوری ک جوش نخورده؟
    سوال بعدی ایم اینه ک چکار کنم ک سریعتر جوش بخوره ؟
    اقای دکتر ی قرص کلسیم معرفی کنید ک چ نوع قرصی بخورم؟
    ایا پیاده روی تاثیر داره در زود جوش خوردن؟ در طول روز چه زمان پیاده روی کنم؟ و اقای دکتر جای عملم بعَضی مواقع خارش میاد نشانه چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      نياز به مصرف كلسيم نيست
      راه رفتن در حد تحمل مى تونه به جوش خوردن كمك كنه
      اين كه دردتون كم شده علامت خوبى به نفع پيشرفت جوش خوردگى هست
      با احترام
  • تصویر کاربر مهرسا جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر
    دختری 3.5 ساله دارم در بازدیدهای سالانه مراکز بهداشت اعلان کردند که کف پا صاف است و باید یکسری تمرین و یا از کفی های خاص استفاده شود.
    ولی در متنی که در وب سایتتون گذاشته بودین اشاره داشتین که نیاز نیست تا 4 و یا 5 سالگی پیگیری کنین.
    میخواستم از شما مشاوره بگیرم که ایا نیاز هست از الان پیگیری کنیم یا نه.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      اگر صافى كف پا انعطاف پذير باشه و در فأميل درجه يك كسى مبتلا به صافى كف پا در سنين بعد از بلوغ نباشه نياز به درمانى در حال حاضر نداره
      با احترام
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 27 سالمه و چند روز بعد تمرین فوتسال و رانندگی مداوم زانو بنده درد گرفت و البته هنگام راه رفتن انگار مفاصل پاری راست روهم میخاد راه بره و بلغره.بنده کارمند هستم و کار سنگین ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      احتمالا دچار كندرومالاسى پاتلا هستيد البته مى دونيد كه تشخيص مستلزم معاينه است
      در هر حال مدتى آب درمانى و تمرين درمانى با استفاده از تمرينات بازتوانى زانو در همين وبسايت انجام بدين و اگه بهتر نشدين به ارتوپد مراجعه كنيد
      با احترام
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده 24 سالمه و انگشت دست چپ من انگشت کوچک اخری 40 روز پیش برادرم افتاد روی انگشت من دعوامون شد اولش داغ بود بعد خیلی درد داشت چند روز الن دردش بهتره ولی قفل اولی تاندونش ورم داره هنوز کمی درد میکنه از داخل دست که میزنم انگار استخودن تکون میخوره از تو و دکتر رفتم عکس گرفته و میگه تاندونش پاره شده و باید اتل ببندی تا بهتر بشه میخام ببینم جراحی چیزی نمیخواهد دیگر لطفا راهنمایی کنید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      بايد حتما آتل گيرى رو انجام بدين و اغلب عمل نمى خواد
      با احترام
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام. من شکستگی مچ پا داشتم و جراحی کردم. میخواستم بدونم پلاتینی که روی نازک نی بسته شده کی خارج میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      حداقل ٦-٩ ماه بعد از عمل در صورت لزوم
      با احترام
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام 27 سال سن دارم از 3 سال قبل گردن دردم شروع شده که تقریبا تو این سه سال همیشه گردنم درد میکنه درد گردنم طوریه که بعضی وقتها از شدت درد و احساس فشار سنگین روی گردنم میکنم و با خم شدن سرم بعد چن دقیقه درد تشدید میشه و الان هم حدود یک ساله کمر درد گرفتم تا یه چیز سنگین بلند میکنم کمرم درد میگیره الان چند روزه که نه میتونم راه برم نه میتونم بشینم به نظر شما علت چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      احتمال ابتلا به بيرون زدگى ديسك وجود داره
      بايد به ارتوپد متخصص ستون فقرات مراجعه كنيد
      با احترام
  • تصویر کاربر عبدالله پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    ضمن عرض تشکر از حوصله و پاسخگویی حضرت عالی
    اینجانب مردی 37 ساله می باشم به علت درد و سوزش زانو به متخصص ارتوپدی مراجعه کردم که پس از عکسبرداری به شرح تصاویر پیوست فرمودند غضروف زانوهات نرم شده و باید تا آخر عمرت قرص آوکلدین استفاده کنی و زانو هات بیش از 90 درجه خم نشوند.
    مدتی هست که قرص هایم به اتمام رسیده و مشکلات زیر را دارم که می خواستم لطف بفرمایید من را راهنمایی بفرمایید که آیا مشکل من نیاز به پیگیری دارد، آیا باید به قرص خوردن ادامه بدهم یا خیر
    درد در بالای زانو انتهای استخوان ران
    تق تق صدا دادن مفاصل زانو (نسبت به قبل بیشتر شده ) ولی به هنگام صدا دردی ندارند
    احساس ناراحتی در زانو ها به هنگام استراحت در پایان کار روزانه
    درد ناحیه داخلی زانو (قوس داخلی زانو)
    گاها درد پشت کشکک زانوی چپ
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      درود
      زانو هاى شما پرانتزى هستن و بايد alignment view انجام بدين تا راستاى زانو معلوم بشه
      درمان اصلا دارويى نيست
      با احترام
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر راضیه شنبه ۲۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر. میشه این هفته برای ویزیت بیام مطب؟ پارسال پام پیچ خورده درمان کردم ولی دوباره درد داره. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      درود
      لطفا با منشى هماهنگ بفرماييد
      اميدوارم بتونيم در خدمتتون باشيم
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 792 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر در تاریخ 1395/09/24 در حال بازی والیبال مچ پایم پیچ خورد و به دلیل عدم تشخیص دکتر ارتوپد مربوطه و گچ نگرفتن مچ پا بعد از یک ماه و نیم به علت درد شدید در ناحیه مچ پا و پاشنه پا به پزشک ارتوپد دیگری مراجعه کردم وبا گرفتن ام ار ای مشخص گردید غضروف استخوان تالوس مچ پایم شکسته است وگفت دیگر برای گچ گرفتن دیر شده است وباید روز اول گچ می گرفتی وفعلا باید مدارا کنی و زیاد بهش فشار نیار تا ببینیم به مرور زمان چه می شود و توکل کن به خدا. وبا توجه به شکستگی غضروف و عوارض ان در دراز مدت مثل تبدیل شدن به ارتروز و درد سرهای ان و بی حرکتی مچ پا وغیره. با همه این توضیحات وبا توجه به اینکه شغل اینجانب تاسیسات می باشد ومدام در حال راه رفتن و کار بر روی نردبان و جابه جا کردن وسایل سنگین هستم. خواستم لطف کنید اقای دکتر اینجانب را راهنمایی کنید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      درود بر شما و ممنون از سؤالتون
      در مورد اين كه آيا گچ گيرى در سرنوشت شما تأثيرى مى داشت يا نه چون در روز اول صدمه نمى دونم معاينه شما و ميزان تورم و درد و أحياناً كبودى به چه صورت بوده إظهار نظر نمى تونم بكنم.
      در مورد غضروف قله ى استخوان تالوس شما
      به نظر مى رسه كه با توجه به تصوير ام آر آى شما احتمالا منشأ درد شما نباشه و توصيه مى كنم سى تى اسكن هم انجام بشه
      در مورد شكستگى ديگه اى كه پايين تَر ديده مى شه خوب با توجه به درگيرى مفصل زير تالوس بهتره تا مدنى وزن گذارى كامل انجام نشه ولى حركات مچ پا به سمت بالا و پايين (و نه چرخش به داخل و خارج) انجام بشه.
      اگر در سى تى اسكن نكاتى وجود داشته باشه كه براى ما مهمه ممكنه نياز باشه زودتر عمل بشين و گرنه مى شه نهايتا يك ماه و نيم ديگه صبر كرد و در صورت عدم پاسخ مناسب به درمان و با توجه به پارگى رباط هاى مچ پاتون اون موقع جراحيتون كرد
      تاكيد مى كنم كه ترجيح مى دم براى إظهار نظر دقيق تَر سى تى اسكن شما رو ببينم و حتما معاينه تون كنم
      موفق باشيد
  • تصویر کاربر فرزانه دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما. میشه مواد غذایی یا برنامه ی غذایی رو به من بدین که بتونه غضروف سازی کنه وغضروف تا چه مدت طول میکشه باز سازی و احیا بشه بسیار متشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      با درود
      در مورد زمان ترميم چون نمى دونم عمق ضايعه غضروف چقدر بوده نمى تونم نظر بدم ولى معمولا ١/٥ تا ٣ ماه طول مى كشه
      مواد غذايى اثر چندانى در ترميم غضروفتون ندارن فقط توصيه مى كنم اگر سيگار يا قليان مى كشين ،اونا رو ترك كنيد
      شاد باشيد
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید خدمت شما دکتر گرامی.مچ پام رو مدت تقریبا یک ماه و نیم هست با آرتروسکوپی عمل کردم بعد از عمل فقط یک باند بستن آتل یا گچ نگرفتن میخواستم ببینم اگه تراشیدن غضروف من به استخوان رسیده باشه تا چند ماه درد ادامه داره واگه درد کنه طبیعی است وسوال دیگه از شما اینکه اگه غضروف به هر دلیلی بازسازی نشه میشه بدون غضروف فوتبال بطور حرفه‌ای بازی کرد.با تشکر از شما دکتر گرامی بسیار ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
      درود بر شما
      درد ممكنه تا يك ماه و نيم طبيعى باشه البته اگه مى تونستم ام آر آى قبل از عمل يا فيلم عملتونو ببينم مى تونستم بيشتر راهنمايى كنم.البته اولويت با معاينه شما هست نا بشه منشأ دردتونو مشخص كرد
      بدون غضروف سالم نمى تونيد فوتبال بازى كنيد اونم حرفه اى
      با احترام
  • تصویر کاربر ابراهیمی جمعه ۲۴ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام. مچ پام بعد از اینکه چند ماه از گچ در اورده ام وقتی ان را در حالت ایستاده قرار میدهم.غضروف آن صدا میدهد آیا این نشانی از تحت فشار بودن مفصل است؟ و بنده در فیزیوتراپی به تشخیص فیزیوتراپ از لیزر درمانی برای کاهش درد استفاده کردم آیا لیزر درمانی باعث تخریب مفصل میشود؟ و آیا تنها راه درمان جلوگیری از تخریب مفصل آرتروسکوپی میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۴ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      درود و سپاس
      صداى مفصل لزوماً به معنى خراب بودن مفصل نيست
      ليزر باعث تخريب مفصل نمى شه
      اين كه آرتروسكوپى براى شما مؤثر هست يا نه بستگى به تشخيص دقيق مشكل شما داره و اين كه در معاينه چه يافته هايى وجود داره
      با احترام
  • تصویر کاربر یونس دوشنبه ۱۵ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پسری هستم 24ساله هفتاد روز پیش تصادف کردم ساق پای چپم شکست که در این مورد شما لطف کردین و راهنمایی کردین.به غیر از اون مچ پای راستم هم شکستگی داشت و دکتر گفت چون جابجایی نداره فقط گچ گرفتن ولی الان موقع راه رفتن درد خفیفی دارم،یک تصویر هم از مچ پام براتون گذاشتم لطف میکنید اگه بگید آیا مشکلی داره اگه مشکل داره راه حلش چیه
    باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۵ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      درود فراوان
      شكستگى مچ پاى شما بسيار مهم و به نظر من نياز به انجام راديوگرافى و حتى سى تى اسكن جديد داره
      احتمال زيادى داره كه نيازمند عمل باشه
      لطفا هر چه سريعتر به پزشك معالجتون مراجعه و ازشون خواهش كنيد راديوگرافى و سى تى اسكن رو درخواست كنن
      با آرزوى موفقيت
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب و احترام
    اقای دکتر میشه در مورد tarsal coalitionتوضیح بدید که بیشتر در چه رده سنی اتفاق میوفته چگونه و کی بوجود میاد و نحوه درمانش چگونه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام
      Tarsal coalition به صورت ما درزادى وجود داره ولى شروع علامت دار شدنش بسته به نوع و محل اون متفاوته
      شروع علامتها معمولا در دوره ى نو جوانى هست و درمان انواع علامت دار اكثرا با جراحى خواهد بود
  • تصویر کاربر شوكت جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دكتر عزيز .من يك بيمار زن 49 ساله هستم با يك انحناي شديد در كف پا 95/6/7 در بيمارستان نفت تهران توسط شما عمل خواهم شد.2 سئوا ل همواره ذهنمو مشغول كرده.يكي اينكه عملي مشابه پاي من داشتيد.پاي من كاملا به بيرون چرخيده وپاشنه پام رو بداخله.طوري كه روي لبه خارجي پام راه ميرم. دومين سئوالم اينكه در صورت نياز فوري ب شمابعد از عمل در دوسه هفته اول امكان دسترسي به شما وجود دارد يا نه.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      درود
      موارد زيادى از اين نوع اعمال جراحى رو انجام دادم و مى دم.
      در مورد برنامه ى ويزيت هاى بعد از عمل هنگام ترخيص و در هر ويزيت به شما اطلاع داده خواهد شد.نگران پيگيرى نباشيد
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری