منو

انواع شکستگی قوزک مچ پا و درمان آن

شدت شکستگی قوزک مچ پا ممکن است از یک شکستگی ساده در تنها یک استخوان مچ پا تا شکستگی های متعدد که ممکن است مچ پا را دچار در رفتگی بکنند، متفاوت باشد.


به کلام ساده تر هرچه تعداد استخوان های شکسته در مچ پا بیشتر باشد مچ پا ناپایدارتر می شود. همراه شکستگی قوزک ممکن است پارگی یا آسیب لیگامانی نیز وجود داشته باشد. شکستگی مچ پا می تواند در هر گروه سنی بروز کند. در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته پزشکان متوجه افزایش تعداد و شدت شکستگی های مچ پا شده اند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش جمعیت  افراد مسن ولی فعال است.

آناتومی مچ پا

سه استخوان مفصل مچ پا را تشکیل می دهند، که عبارتند از:

✅ تیبیا یا درشت نی

✅ فیبولا یا نازک نی

✅ تالوس یا استخوان قاپ که بین استخوان پاشنه در پایین و استخوان های نازک نی و درشت نی در بالا قرار دارد.

استخوان های تیبیا و فیبولا قسمت های ویژه ای دارند که در تشکیل مچ پا نقش دارند، از جمله:

☑ قوزک داخلی

قسمت داخلی انتهای استخوان تیبیا

☑ قوزک خارجی

قسمت انتهایی فیبولا

☑ قوزک خلفی

قسمت پشتی انتهای استخوان تیبیا

قوزک پا

پزشکان شکستگی های مچ پا را بر اساس قسمتی از استخوان که شکسته است تقسیم بندی می کنند. مثلا شکستگی قسمت انتهایی نازک نی را شکستگی قوزک خارجی و شکستگی انتهای هر دو استخوان نازک نی و درشت نی را شکستگی دو قوزکی (بای مالیولار) می نامند. در شکستگی های مچ پا دو مفصل درگیر می شوند:

✔ مفصل مچ پا یعنی جایی که استخوان های تیبیا و فیبولا و تالوس در کنار هم قرار می گیرند.

✔ مفصل سین دسموز که عبارت است از مفصلی که بین انتهای تحتانی تیبیا و فیبولا قرار دارد و توسط لیگامان ها (رباط ها) ی مهمی پایدار می گردد. لیگامان های متعددی به پایداری مفصل مچ پا کمک می کنند.

علل شکستگی قوزک مچ پا

❇ پیچ خوردن یا چرخیدن مچ پا

❇ افتادن روی مچ پا

❇ لیز خوردن یا افتادن حین راه رفتن یا دویدن

❇ تصادفات

علائم شکستگی قوزک مچ پا

از آن جا که علائم شکستگی قوزک مچ پا شبیه علایم پیچ خوردگی شدید مچ پا هستند هر نوع صدمه و آسیب مچ پا باید توسط پزشک متخصص درد مچ پا بررسی شود. علائم شایع شکستگی قوزک مچ پا عبارتند از:

✳ درد فوری و شدید

ورم مچ پا

✳ کبودی

✳ درد در هنگام لمس محل آسیب دیده

✳ عدم امکان وزن گذاری روی اندام آسیب دیده

✳ دفورمیته و تغییر شکل مخصوصا موقعی که مفصل دچار دررفتگی مچ هم شده باشد.

علائم در رفتگی مچ پا

  • درد و ورم در ناحیه سطحی مفصل
  • تغییر رنگ پوست اطراف مفصل و تغییر شکل مفصل
  • عدم توانایی در جرکت دادن مچ پا
  • درد در زمان فشار دادن مفصل مچ پا

تشخیص شکستگی قوزک مچ پا

معاینه توسط پزشک

پزشک از شما شرح حالی در مورد علایم و نحوه ی آسیب دیدن شما و یک شرح حال کلی در مورد سوابق پزشکی شما می گیرد. سپس معاینه ی دقیقی بر روی مچ پا و پا و ساق پایتان انجام می دهد.

تصویربرداری از مچ پا

در صورت شک به شکستگی قوزک مچ پا پزشک معالج برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صدمه ی شما درخواست تصویربرداری خواهد کرد.

۱- رادیولوژی ساده

رادیولوژی ساده معمول ترین و در دسترس ترین تکنیک تصویربرداری تشخیصی است. رادیوگرافی ساده می تواند نشان دهد که آیا استخوان شکسته است یا نه؟ و آیا در محل شکستگی قوزک مچ پا جا به جایی وجود دارد یا خیر؟ با این روش می توان تعداد قطعات شکستگی را دانست.

۲- رادیوگرافی تحت استرس

در بعضی شرایط پزشک معالج به مچ پا در جهت خاصی فشار وارد می کند و در آن حالت رادیوگرافی انجام می شود. این رادیوگرافی برای آن است که پزشک متوجه شود که آیا آن شکستگی خاص نیاز به درمان جراحی دارد یا خیر؟

۳- سی تی اسکن

این روش تصاویری از مقاطع مختلف مچ پا ارائه می دهد و گاه برای بررسی بیشتر صدمات مچ پا به کار می رود به ویژه در مواردی که شکستگی به مفصل مچ پا راه دارد.

 سی تی اسکن پا

۴- ام آر آی

برای بعضی از انواع شکستگی قوزک مچ پا و به منظور بررسی لیگامان ها از ام آر آی استفاده می شود.

درمان شکستگی قوزک خارجی

شکستگی قوزک خارجی در واقع شکستگی نازک نی هست. نازک نی در سطوح مختلف ممکن است دچار شکستگی شود. سطح شکستگی می تواند شیوه ی درمان را تعیین کند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خارجی

در صورت پایدار بودن مچ پا یعنی اگر شکستگی همراه جا به جایی زیاد نباشد ممکن است نیاز به جراحی نباشد. برای تعیین پایداری مچ پا می توان از رادیوگرافی تحت استرس استفاده کرد. نوع درمان مورد نیاز ممکن است بر اساس محل شکستگی استخوان نیز تعیین شود. روش های متفاوت و متعددی برای حفاظت از شکستگی در طول مدت ترمیم آن استفاده می شود که از کفش های مخصوص تا گچ کوتاه متفاوت هستند.بعضی از پزشکان اجازه ی تحمل وزن را به بیمار می دهند و برخی تا شش هفته اجازه ی وزن گذاری نمی دهند. در طول مدت درمان با فواصل معینی رادیوگرافی انجام می شود تا ضمن اطمینان از عدم جا به جایی قطعات شکستگی فرایند ترمیم نیز پایش گردد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خارجی

اگر شکستگی با جا به جایی همراه باشد یا مفصل مچ پا ناپایدار باشد نیاز به جراحی خواهد بود. در این روش ابتدا قطعات شکسته در جای خود قرار داده می شوند و سپس با پیچ و پلیت (پلاک) فیکس می شوند.

شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی شکستگی قوزک پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. به این صورت که پس از ۲ الی ۳ هفته که پا در گچ بود، معاینه و رادیولوژی انجام می شود و در صورتی که درد و ناراحتی وجود نداشت، بیمار می تواند از واکر استفاده کند و پس از ۱۲ الی ۱۶ هفته شکستگی کامل درمان می شود.

درمان شکستگی قوزک داخلی

شکستگی قوزک داخلی عبارت است از شکستگی قسمت داخلی استخوان درشت نی در قسمت تحتانی آن (مچ پا).این شکستگی می تواند در سطوح مختلف قوزک داخلی ایجاد شود.

در بیشتر موارد شکستگی قوزک داخلی به همراه شکستگی نازک نی (قوزک خارجی) یا شکسستگی قسمت خلفی درشت نی (قوزک خلفی) یا همراه صدمه و پارگی لیگامان ها (رباط ها) ی مچ پا می باشد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک داخلی

اگر شکستگی بدون جا به جایی باشد و در قسمت انتهایی قوزک داخلی باشد و قطعه ی شکستگی کوچک باشد می توان آن را بدون جراحی درمان  کرد.ممکن است نیاز به انجام رادیوگرافی تحت استرس برای اطمینان از پایداری مفصل مچ پا باشد.

درمان غیر جراحی می تواند با یک بریس یا گچ کوتاه ساق انجام شود. معمولا باید به مدت ۶ هفته از وزن گذاری اجتناب شود. در طول این مدت نیاز به رادیوگرافی کنترل و اطمینان از جا به جا نشدن شکستگی می باشد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک داخلی

در صورت جا به جایی شکستگی یا ناپایداری مچ پا نیاز به جراحی خواهد بود.بسته  به نوع شکستگی ممکن است از پیچ یا سیم یا پیچ و پلیت برای فیکس کردن آن استفاده شود.

درمان خانگی شکستگی مچ پا

شما می توانید پس از فیزیوتراپی با انجام بعضی حرکات در خانه به سرعت بهبود خود کمک کنید:

۱- کشش پا با پارچه

اولین اقدام برای درمان خانگی شکستگی مچ پا این است که روی زمین نشسته پاهای خود را دراز کنید و کف پای آسیب دیده را در مرکز یک پارچه قرار داده و دو سر پارچه را بگیرید و بکشید. مراقب باشید هنگام نشستن قوز نکنید. این حرکت را می توانید در ۱۰ تکرار ۲۰ ثانیه ای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت انجام دهید.

۲- آب درمانی

آب درمانی با مشورت پزشک می تواند تأثیر زیادی در بهبود روند درمان شما داشته باشد. تنها توجه داشته باشید آب درمانی برای همه افراد به خصوص کسانی که رماتیسم دارند مناسب نیست و از این رو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شکستگی قوزک خلفی

شکستگی قوزک خلفی عبارت است از شکستگی قسمت خلفی درشت نی (تیبیا) در محل مچ پا. این شکستگی در بیشتر موارد همراه شکستگی قوزک خارجی است.ممکن است شکستگی قوزک داخلی هم همراه آن وجود داشته باشد. بسته به این که قطعه ی شکسته چقدر بزرگ باشد قسمت خلفی مچ پا ممکن است ناپایدار گردد.معمولا معتقدند که اگر این قطعه بیش از ۲۵ درصد مفصل را شامل شود مفصل ناپایدار بوده نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه شکسته بدون جا به جایی و مفصل پایدار باشد درمان غیر جراحی با گچ کوتاه یا بریس توصیه می شود.وزن گذاری تا ۶ هفته مجاز نخواهد بود.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه ی شکسته جا به جا و مفصل مچ پا ناپایدار باشد جراحی لازم خواهد بود.فیکساسیون با پیچ یا با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی هر دو قوزک (بای مالیولار)

شکستگی دو قوزک عبارت است از شکستگی هم زمان هر دو قوزک داخلی و خارجی.در اکثر این شکستگی ها مفصل مچ پا ناپایدار می باشد و گاه حتی همراه در رفتگی مچ پاست.

✅ درمان غیرجراحی شکستگی دو قوزک

همان طور که در بالا گفته شد این شکستگی ها معمولا ناپایدارند و نیاز به جراحی دارند ولی درمان غیر جراحی ممکن است در بیمارانی که در آن ها ریسک جراحی بسیار بالاست یا کسانی که به دلایلی اصلا راه نمی روند با بریس یا گچ کوتاه انجام شود. در این حالت رادیوگرافی های مکرر برای اطمینان از عدم جا به جایی شکستگی و بررسی روند ترمیم انجام می شود.

وزن گذاری به مدت ۶ هفته مجاز نیست و پس از آن نیز مچ پا تا هنگام جوش خوردن کامل با یک بریس محافظت خواهد شد.

✅ درمان جراحی شکستگی دو قوزک

در بیشتر موارد درمان انتخابیست. فیکساسیون با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی سه قوزکی (تری مالیولار)

برخی شکستگی ها ناپایدار هستند و ممکن است با دررفتگی مچ پا همراه باشند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی مچ پا

همان گونه که در بالا ذکر شد درمان غیر جراحی فقط در صورتی انجام می شود که یا خطر جراحی برای بیمار بیش از حد زیاد باشد یا این که وی اصلا قادر به راه رفتن نباشد. نحوه ی درمان غیر جراحی همان است که در مورد شکستگی دو قوزکی توضیح داده شد.

✅ درمان جراحی شکستگی مچ پا

هر یک از اجزای شکستگی جداگانه فیکس می گردند.

آسیب سیندسموز

درمان آسیب سیندسموز

سیندسموز مفصل بین انتهای درشت نی و نازک نی است و توسط لیگامان هایی پایدار می گردد.آسیب سیندسموز ممکن است فقط لیگامانی باشد.در این موارد اگر ناپایداری وجود نداشته باشد درمان غیر جراحی موثر خواهد بود ولی طول مدت درمان نسبت به پیچ خوردگی های معمول مچ پا طولانی تر است. در موارد زیادی آسیب سیندسموز همراه یک یا چند شکستگی هم هست.این صدمات بسیار ناپایدار هستند و حتما نیاز به درمان جراحی دارند.

عوارض شکستگی مچ پا

افراد دیابتی و مسن و کسانی که سیگار یا قلیان می کشند بیشتر در معرض عوارض جراحی هستند که این شامل تاخیر در ترمیم زخم نیز هست.زیرا در این افراد استخوان دیرتر جوش می خورد.

⚠ عوارض در درمان غیر جراحی

۱- بدون جراحی این خطر وجود دارد که قطعه شکسته جا به جا شود.بنابراین پیگیری با رادیوگرافی های مکرر ضروریست.

۲- اگر استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد مفصل مچ پا ناپایدار خواهد شد و این منجر به آرتروز زودرس آن می شود.

⚠ عوارض درمان جراحی

خطرات جراحی به طور عموم عبارتند از:

  • عفونت
  • خونریزی
  • درد
  • لخته شدن خون در ورید های ساق (این عارضه در درمان غیر جراحی هم محتمل است)
  • آسیب عروق و اعصاب و تاندون ها

خطرات مربوط به درمان جراحی شکستگی مچ پا عبارتند از:

  • تاخیر جوش خوردن
  • آرتروز
  • درد در محل پیچ و پلیت

شکستگی قوزک پا چقدر طول میکشد

گرچه بیشتر افراد طی ۳ تا ۴ ماه به فعالیت های روزمره (جز فعالیت ورزشی) بر می گردند بهبود کامل می تواند تا ۲ سال طول بکشد. ممکن است ماه ها طول بکشد که فرد بتواند بدون لنگیدن راه برود و به ورزش برگردد. اغلب افراد می توانند ۹ تا ۱۲ هفته پس از صدمه رانندگی را آغاز کنند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    درد بسیار شدید شانه راست با نیمی از گردن و بی حسی دست راست دردش خیلی شدید یعنی اصلا نمیزاره بخوابم یک هفته اینجوریم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      احتمالا ام آر آی گردن لازمه و حتما پیگیری کنید

  • تصویر کاربر اعظمی شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    باسلام و‌عرض ادب
    جناب دکتر ،مادرم ۶۲سالشه وحدود ۲۵ساله دیابت داره و چندساله دچار دفرمگی پا شده و راه رفتن‌برایشان بسیار سخت میباشد بامراجعه به جناب دکتر نفیسی تشخیص به نوروپاتی دادن،ولی مدتی هست که حتی باعصانیاز به شخص کمکی هم داره.بنظرتون راه درمانی وجود داره؟؟؟ممنون میشم پاسخ بدید🙏
    لازم به ذکر است فعلا باانسولین دیابت کنترل هست و چندین سال پیش باقرص متفورمین دوانگشت پای چپ را از دست دادن.حدود دوماهه پیش پا زخم شد که فعلا با مراقبت بهبودی بدست آمد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      معاینه و رادیوگرافی لازمه و احتمال نیاز به جراحی هم وجود داره

  • تصویر کاربر پارسامهر شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام.جناب دکتر.پارسا هستم ۳۵ساله قد ۱۷۵ وزن ۶۵ ..
    نیاز به عمل هالوکس والگوس دارم..قبلا پیش دکتر رفتم و تشخیص دادن ک باید عمل بشه(یکی از انگشتا پام ام ۱۵سالی هست ک در رفته ولی از ترس دردش جا ننداختم) ولی گفتند باید ۲ماه پاهام گچ باشن و بخاطر شغلم برام مقدور نیست...شنیدم ک شما پین بجای گچ میزارید..لطفا ی مشاوره کامل بهم بدین چون شهرستان هستم بعد عمل میشه راه رفت..میتونم بدون همراه بیام تهران...ومیشه فقط یکی پاهام فعلا عمل کنید تا مشکلی برای برگشت نداشته باشم. چند وقت بعد عمل میتونم مشغول کارم بشم.ممنون میشم لطف کنید.توضیح بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      اولا شدتش کمه و ممکنه عمل لازم نباشه

      بله من گچ نمی کیرم و از همون اول به مقدار کم راه می رین

  • تصویر کاربر مریم شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید به کمکتون احتیاج دارم من از بچگی مشکل پاچنبری دارم اینجا دکترا برای درمانم قطع امید کردن میخوام بیام تهران از بافق میترسم بیام اونجا ردم کنن میشه لطف کنید شمارتون رو بفرمایید من عکسام رو بفرستم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      به شماره واتساپ منشی من که توی همین وبسایته بفرستید

  • تصویر کاربر مريم شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام من دو هفته پيش سر خوردم افتادم رو مچ پام الان تو آتله پام استخوان ساق پام ترك خورده دكتر گفت تو آتل باشه گچ نميخواد الان پام ميسوزه و داغ ميشه چي كار كنم دكتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      نظرمن رو بخواهید جراحی لازمه

  • تصویر کاربر میثم شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام
    آرنج دست مادر شکست
    دکتر عمل کردن پلاتین گزاشتن
    الان بعد ۵۰ روز نوک پلاتین زده بیرون و دورش زخم هستش
    چکار باید کردن
    آیا خیلی بحرانیه این قضیه
    یا نیاز به جراحی مجدد داره
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      احتمالا لازمه وسیله خارج بشه و بله مهم هست

  • تصویر کاربر سایه شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    بعد از عمل جراحی شکستگی مچ پای همسرم بعد از یک هفته ورم پا کاملا خوابیده و کبودی پا زیاد شده علتش چی هست و درمانش رو میشه بفرمایید چه مراحلی رو باید طی کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      اون طبیعی هست و زمان می بره

  • تصویر کاربر Jelveh شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ،من سال ۸۸مچ پام شکست و به اصطلاح خورد شد که داخل پام پین و پیچ گذاشتند و ۴ماه داخل گچ بود که به مرور تا دوسال و نیم بعد از عمل خارج شدند اوایل برای حرکت مشکل داشتم و به اصطلاح لنگ میزدم .چندساله خیلی درد دارم به ارتوپد مراجعه کردم و گفتند اون نقطه تبدیل به آرتروز شدید شده و باید عمل فیوژن انجام بدم .میخواستم ببینم این عمل رو برام صلاح میدونین ؟چون در موردش مطالعه کردم انگار خیلی مراقبت های بعدی داره و منم شرایط استراحت زیاد رو ندارم و اینکه دکتر گفت بعد از عمل زاویه ی پام در حالت ۹۰درجه میمونه
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      متاسفانه رادیوگرافی نفرستادین

  • تصویر کاربر hersh شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید بنده ۳۶سال سن دارم و حدود ۱۷ماه پیش دچار شکستگی باز و دبل ساق پا در فوتبال شدم پس از عمل جراحی برام پیچ و پلاک کار گذاشته شد. الان میخوام که پلاک رو خارج کنم اما با یکی از پزشکان در شهرستان خودمون که صحبت کردم فرمودند که خروج پلاک با توجه به پیچ های زیادی که در پاهام هست خیلی ریسک شکستگی مجدد حین خروج و یا بعد از خروج پلاک رو داره و اگر اذیت کننده نیست بهتره که خارج نشه. حالا من واقعا نمیدونم با توجه به عوارض احتمالی که در آینده هست به نظر شما چه کار باید کرد پلاک رو خارج کنم یا نه؟ آیا خارج نکردن پلاک در آینده عوارضی مثل پوکی استخوان را به همراه داره؟ ممنون میشم پاسخ دهید. سپاس
    1. تصویر کاربر hersh پنجشنبه ۲۹ تیر ۲( 1 سال پیش)
      ببخشید کی جواب میدید؟
    2. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      چون جوان هستید بهتره خارج بشه 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من 42 سال با قد 182 و وزن 80 هستم یک ماه پیش در حرکات ورزشی زانو چپم پیچ خورد و صدای تق داد و ورم کرد که کمپرس یخ کردم و روش رو بستم و در خم و راست کردن و بالا پایین کردن پله به مشکل خوردم MRI دادم که دکتر ارتوپد نه با قاطعیت ولی گفت به نظر میرسه یه قسمت از غضروف زانو جدا شده و در جای خودش نیست و من رو به جراح معرفی کرد که جراح بدون معاینه و با دیدن MRI گفتش که میبایست جراحی کنی در این مدت قرص ایتدومتاسین مصرف کردم و زانوبند بستم الان تقریبا میتونم پا رو خم و راست کنم و در حالت نشسته میتونم پا رو به حالت کشیده بیارم بالا ولی همچنان روی کشکک ورم دارم ولی در مقایسه با اون اول ورم کمتر شده ولی حس میکنم زانوم ثبات نداره و یه مقدار هم بعضی مواقع درد و احساس خستگی و گرفتگی دارم لطفا بفرمایید مشکل چیه و احتیاج به جراحی هست یا نه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۳۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      تصاویر کافی نیستن ولی به نظرم جراحی لازمه

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام من 35 سال سن دارم حدود 8 ماه پیش عمل کردم و از 5 ماهگی شروع به وزنه و از 7 ماه دویدم پس از شروع هر حرکت یه چند روزی زانو ورم و سپس به حالت اولیه بر میگرده طبیعیه؟ بعد روی استخوان درشت نی کنار برش دکتر ورم دارم چکار کنم وزنه و دویدن رو ادامه بدم. ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      تورم مكرر بعد إز اين مدت نرمال نيست و نياز به بررسى و علت يابى داره

      با احترام

  • تصویر کاربر پري چهارشنبه ۲۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دکتر .من 5 ماه مچ پا اسيب ديده و اول رفتم دکتر گفتن کشيدگي تاندون گچ گرفتم و بعد باز کردن گفتن تاندون پاره شده و رفتم فيزيوتراپي و يه هفته خوب بودش و باز شروع کرد درد کردن رفتم دکتر گفتن رباط پام پاره شده از دو جا و تاندون اشيل کشيده شده و التهاب داره گفتن بازم برم فيزيوتراپي الان امروز بازم رفتم فيزيوتراپي ولي بعدش اومدم درد مي کنه فيزيوتراپ گفت طبيعي هستش به نظر شما فيزيوتراپي ادامه بدم و اينکه ممکنه با فيزيوتراپي خوب بشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      بعد از اين مدت درد طبيعى نيست

      بايد درست معاينه و بررسى بشين

      اگه ام آر آى نكردين حتما اون رو انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر روح شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2240 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    من جمعه 09/16 توسط دکتر اسپندار با علت اسیب غضروف بازسازی مفصل مچ پا و ترمیم رباط و ازادسازی عصب مچ پا (بعلت پیچ خوردگی در یک سال پیش) تحت عمل آرتروسکپی قرار گرفتم. آقای دکتر تشریف بردن خارج از کشور. چند تا سوال برام پیش اومده بود در حال جستجو در اینترنت بودم که به سایت بسیار عالی شمابرخوردم. اول تشکر می کنم بابت این حوصله ای که خرج می کنید بعد هم می خواستم نظر شما رو در مورد سوال هام بدونم. البته قبلش بگم که تقریبا همه سوال و جواب های مطرح شده در حوزه مچ پا رو خوندم و اطلاعات مفیدی رو هم بدست آوردم.(حدود چهار ساعت)
    دکتر بعد عمل پام رو آتل گرفتن و گفتن از هفته سوم با aircast شروع به راه رفتن کن. یعنی از هفته سوم عصا لازم نیست و من وزنرو بذارم روی پا؟
    بعد عمل دکتر قرص پنتاپرازول تجویز کردن. یک عدد نیم ساعت قبل صبحانه. علتش چیه وتا کی باید ادامه بدم(مشکل معده نداشتن) ؟و همچنین قرص پراگابالین75هم دادن؟
    وقتی سرپا می ایستم(با عصا) و خون سرازیر میشه سمت پایین احساس سوزش دارم تو مچ پام. طبیعیه،؟کلا هم یه مقدار کم مچ پام گز گز میکنه.
    آیا وضعیت من بعد عمل جوری خواهد بود که در حد یه انسان معمولی و نه حرفه ای ورزشهایی مثل پیاده روی دویدن فوتبال و... رو انجام بدم. چه مدت بعد عمل؟
    برای بررسی نتیجه عمل چه مدت بعد باید سی تی یا ام ار ای بدم که وضعیت بازسازی غضروف مشخص بشه.
    بی نهایت سپاسگذارم. ایام به کام. دلتون شاد
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      بعد از سه هفته بايد حتما با دو عصا راه برين

      پنتوپرازول رو احتمالا براى كاهش اثر مسكن ها روى معده شما دادن

      سرازير شدن خون موقع ايستادن نرماله

      اگه غضروف ترميم بشه مى تونيد ورزش كنيد ولى ممكنه يك سال طول بكشه

      بعد از سه ماه مى تونيد براى كنترل ترميم ضايعه غضروفى سى تى كنيد

      با احترام

    2. تصویر کاربر روح شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      بی نهایت سپاسگذارم از پاسخگویی سریعتون.خدا سایه پزشکان مهربانی مثل شما رو از سر این ملت ضعیف کم نکنه.
      یک چیز رو کامل متوجه نشدم. ممنون میشم مجددا روشن بفرمایید.
      یعنی من از روز پانزدهم با دو عصا و ایرکست واکینگ بوت دوتا پام رو زمین بذارن و راه بروم؟
      و در مورد علت تجویز قرص پراگابالین 75 هم توضیح میدید.
      احتمال ترمیم غضروف چقدر هست؟ سنم 37 ساله.
      و نظرتون رو در مورد دکتر اسپندار در صورت صلاحدید بفرمایید(درخصوص این تیپ عمل ها)
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      احتمال ترميم غضروف ٨٠-٨٥ درصده و البته به سايز و عمق ضايعه هم بستگى داره

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و ادب و احترام
    میخواستم ببینم تا چه حد مشکل پای من حاد و نیاز به عمل دارد یا نه؟
    پارگی کامل رباط تاولوفولیک قدامی دیده می شود.
    پارگی نسبی لگن تالوفولول خلفی نیز عفونت مفصلی ملایم دیده می شود.
    پارگی نسبی رباطهای تالوالکونال خلفی با کبودی استخوان در جنبه خلفی استخوان لگن و خط شکستگی خطی اشاره شده است. (شکستگی ارزیابی).
    رباط
    پیوند بین روده بین تالاسمی و کلاسیک ناقص است.
    تاندون ها و آپنهورس کف پا غیر قابل علاج هستند.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      اصطلاحات رو درست ننوشتيد ولى به نظر مى رسه رباط ها پارگى دارند

      تشخيص دقيق و درمان نياز به معاينه دقيق داره

      با احترام

    2. تصویر کاربر رسول سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      T1-w و T2-w با استفاده از مچ پا با دیگر پروتکل های اضافی بدست آمد:
      پارگی کامل رباط تاولوفولیک قدامی دیده می شود.
      پارگی نسبی لگن تالوفولول خلفی نیز عفونت مفصلی ملایم دیده می شود.
      پارگی نسبی رباطهای تالوالکونال خلفی با کبودی استخوان در جنبه خلفی استخوان لگن و خط شکستگی خطی اشاره شده است. (شکستگی ارزیابی).
      رباط های میانی در طول مسیر، عرض و ویژگی های سیگنال طبیعی هستند.
      مفاصل مالونوآکولار طبیعی هستند.
      پیوند بین روده بین تالاسمی و کلاسیک ناقص است.
      تاندون آهیلال در طول مسیر طبیعی، عرض و ویژگی های سیگنال و چربی واژینال روشن است.
      تاندون ها و آپنهورس کف پا غیر قابل علاج هستند.
      این ترجمه کامل جواب گزارش ام آر ای مچ پای منه.باتشکر از زحمات شما
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      باز هم عرض مى كنم ترجمه و اصطلاحات نادرست هستند

      قضاوت درست نياز به معاينه دقيق داره 

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر نادری، جسارتا خواهشمند است در صورت امکان محبت کنید و "جواب ام آر آی مچ هر دو پای بنده" که به پیوست خدمتتان ارسال میکنم را لطفا تحلیل کرده و نتیجه را به بنده اعلام بفرمایید، ضمنا اگر محبت کنید و مراکز درمانی و بیمارستانهایی که جنابعالی یا پزشکان دیگر (با تخصص فلوشیپ مچ پا) در آنها فعالیت می کنند و ""طرف قرارداد با بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح ""می باشند را به بنده معرفی بفرمایید، متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      طبق گزارش ام آر آى پاى راست شما دچار تارسال كواليشن هستيد كه اگه به درمان با كفى و فيزيوتراپى جواب ندين بايد جراحى بشين

      بنده آزاد عمل مى كنم

      مى تونيد به آقاى دكتر وزيرى در بيمارستان نجميه مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر مهشيد دوشنبه ۱۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    همسرم قوزك پاي راستش هر چند وقت يكبار ورم ميكنه و همراه با درد هستش نه در اون حدي كه نتونه راه بره واي در هر صورت سختشه و چون بايد بره سر كار محبوره روش راه بره يه مدت رفت فيزيوتراپي خيلي بهتر شد ولي الان دوباره همونجوري ميشهمقل قبل.
    ممنون ميشم راهنمايي بفرمائيد .
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      اگر سابقه صدمه و پيچ خوردن دارند بايد معاينه بشن و احتمالا نياز به عكس و ام آر آى باشه

      در غير اين صورت آزمايش اسيد اوريك بدن

      با احترام

  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 796 مشاهده پرسش
    سلام ،پسرم 19 ساله از دو سال پیش دچار افتادگی مچ پای چپ شده ،کاردرمانی ،فیزیوتراپی ،پالس تراپی انجام شده ،فایدهای نداشتته ،گفتند با عمل جراحی ترانسفر تاندون شاید خوب بشه ،اقای دکتر واقعا این عمل براش خوبه ،وچون کنکور داره امسال میتونیم تا شش ماه دیگه ضبر کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      بله اگه تاندون خوب داشته باشه عمل خوبيه

      البته علت افتادگى رو نفرمودين

      مى تونيد شش ماه صبر كنيد به شرط استفاده از بريس و تمرين درمانى براى جلوگيرى از سفت شدن تاندون آشيل

      با احترام

  • تصویر کاربر عارف شنبه ۱۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام و درود. میخواستم بپرسم جراحی رزکشن کوالیشن چرا و چگونه انجام می شود. لطفا شرح عمل را توضیح دهید. خیلی مهمه . باتشکر که وقت گرانبهاتون رو در اختیار میگذارید. روی مفصل ساب تالار.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      این جراحی برای افراد دچار کوالیشن علامت دار که با درمان غیر جراحی باز هم دچار درد یا صافی غیر قابل انعطاف کف پا هستند انجام می شه

      در این عمل (رزکشن) با یک برش در سمت مدیال (داخل) محل کوالیشن مشخص و سپس مرحله به مرحله استخوان برداشته می شه تا سطح سالم مفصل مشخص بشه

      برای جلوگیری از جوش خوردن مجدد در محل رزکشن bone wax یا چربی قرار داده می شه یا از یک ایمپلنت ساب تالار استفاده می شه

      با احترام

  • تصویر کاربر فرزانه چهارشنبه ۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام. من حدودا ۶ماه پیش افتادم توی جدول و رفتم دکتر عکس گرفت و گفت چیزی نیست و پارگیه و شکستگی نیس. حداکثر تا ۴ماه خوب میشه دردش. الان نزدیک به ۷ماه داره میشه و من همچنان زیر قوزک پام درد دارم وقتی چهار زانو میشینم یا هوا سرده یا بیشتر راه میرم. حتی یکم هم برجسته تر هست نسبت به پای دیگه ام. الان خیلی نگرانم که نکنه دردش قدیمی بشه و همینطور بمونه و نشه کاریش کرد. باید چیکار کنم؟ دکتر و عوض کنم؟ منتظر بمونم؟ مشکل کجاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      بايد ام آر آى كنيد و هر چه زودتر براى معاينه مراجعه بفرماييد

      ادامه اين درد اصلا نرمال نيست

      با احترام

  • تصویر کاربر کیانوش دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1149 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر؛ ۲سال پیش تصادف کردم و مچ پام سیاه شد و گچ گیری و کفی و فیزیوتراپی رفتم ولی جواب نداد حالا ۷ماه پیش استخوان ناویکولار فرعی پام رو دکتر محسن موحدی یگانه جراحی کردن و به ناویکولار فرعی برداشته شد و تاندون رو به استخوان اصلی پروتز کردن و بعدش فیزیوتراپی تیم استقلال۴۰ جلسه رفتم ولی با این وجود بعد از ۷ماه پام خیلی ورم داره و درد خیلی دارم چون جاهایی از پام درد میکنه که قبل از جراحی درد نداشتم نسبت به قبل جراحی؛ قبل تصادف هیچ مشکلی نداشتم و نمیدونستم یه استخوان فرعی دارم و ۲۶ سالمه راه حل میخواستم دکتر تا چه مدت این طورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      درود

      بايد معاينتون كنم به دقت .

      منشا درد اوليه شما ظاهرا ناويكولر فرعى نبوده ولى چون توسط جراح قابلى عمل شدين احتمالا ايشون تشخيصون اين بوده كه منشا درد ناويكولر فرعى هست

      در هر حال منشا تورم فعلى مى تونه التهاب تاندونى باشه كه به استخوان متصل شده

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری