منو

شایع ترین آسیب های رایج مفاصل و استخوان ها در ورزش

چه ورزشکار حرفه‌ای باشید و چه نه، همیشه احتمال آسیب های رایج مفاصل در ورزش وجود دارد. متاسفانه تشخیص محل دقیق و درمان می تواند دشوار باشد.

آسیب های رایج مفاصل در ورزش کدام اند؟

شایع ترین آسیب های رایج مفاصل در ورزش کشیدگی و پیچ خوردگی مچ پا است. اکثر ورزشکاران دچار پیچ خوردگی مچ پا شده اند که به طور معمول وقتی پا به سمت داخل چرخانده می شود، اتفاق می افتد. این چرخش باعث کشش یا پارگی رباط های خارج مچ پا می شود که نسبتاً ضعیف هستند. بعضی اوقات جلوگیری از آسیب های معمول ورزشی از عهده ما خارج است اما بسیاری از اوقات آسیب های ورزشی قابل پیشگیری است.

هر تمرینی باید با گرم کردن ملایم شروع شود تا از آسیب دیدگی های رایج ورزشی جلوگیری شود. زیرا گرم شدن باعث افزایش جریان خون در عضلات می شود، انعطاف پذیری شما را بیشتر می کند و می تواند آسیب ها را کاهش دهد.

در این مقاله به ۹ مورد از شایع‌ترین آسیب های رایج مفاصل در ورزش به ترتیب از شیوع کمتر به بیشتر پرداخته می‌شود.

۱. کشیدگی عضله خم‌کننده مفصل ران

عضلات خم‌کننده مفصل ران (هیپ) در جلو و بالای ران قرار دارند و عملکرد اصلی آن ها بالا آوردن  زانو به سمت بدن و کمک به دور و نزدیک کردن اندام تحتانی یک سمت از اندام سمت مقابل است. در افرادی که ساعات زیادی بی‌حرکت می‌نشینند یا وضعیت نشستن بدی دارند، این عضلات ضعیف یا سفت و غیر قابل انعطاف می‌شوند. ورزش‌هایی چون دویدن مخصوصا در سطوح شیب دار و  فعالیت های مستلزم چرخش های سریع و  استارت های ناگهانی سبب آسیب به این گروه از عضلات می‌شوند.

کشیدگی عضله خم‌کننده مفصل ران در ورزش

علائم کشیدگی عضلات خم کننده مفصل ران

علائم شایع کشیدگی عضلات خم‌کننده مفصل ران درد در هنگام بلند کردن اندام مثلا در موقع بالا رفتن از پله یا نشستن و پیاده شدن از ماشین و نیز دویدن و تغییر جهت های سریع است. ممکن است در جلو و بالای ران و کشاله ران کبودی دیده شود.

درمان کشیدگی عضلات خم کننده ران

بهترین درمان کشیدگی عضلات خم‌کننده مفصل ران استراحت و کمپرس سرد به مدت هر بار ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طی ۴۸ الی ۷۲ ساعت بعد از آسیب است. پس از سه روز باید کمپرس گرم به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در هر نوبت اعمال کرد .به منظور تمرین درمانی دراز بکشید و پاشنه ی سمت مبتلا را به آرامی و با خم کردن تدریجی زانو و مفصل ران به سمت خود بکشید .تمرینات کششی ملایم برای عضلات خم‌کننده مفصل ران نیز در این مرحله آغاز می شوند. اگر پس از دو هفته درد و علائم و محدودیت فعالیت ادامه یافت باید فیزیوتراپی برای کنترل درد و ورم شروع شود و ورزش‌های خاص تقویت عضلات اطراف مفصل ران انجام شود تا دامنه حرکتی و قدرت عضلانی و تحرک بازگردد.

بیشتر بدانید: پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می شود؟

۲. کشیدگی یا پارگی رباط صلیبی قدامی

ACL یا همان رباط (لیگامان) صلیبی قدامی یکی از لیگامان‌های عمده تثبیت‌کننده زانوست. شایع‌ترین علت آسیب رباط صلیبی طی ورزش کاهش سرعت و تغییر ناگهانی جهت و محور حرکت است. معمولا لیگامان‌های سمت داخل زانو همراه با آسیب ACL دچار آسیب می‌شوند. علامت آسیب ACL عدم ثبات هنگام راه رفتن یا پیچیدن است و زانو دچار ورم می‌شود. کشیدگی یا پارگی اندک ACL بدون نیاز به جراحی و با استراحت و کمپرس سرد بهبود یافته و بافت اسکار به بهبود لیگامان و تثبیت زانو کمک می‌کند.

پارگی کامل رباط صلیبی قدامی نیاز به جراحی و چند ماه (معمولا ۶-۹ ماه) دوره نقاهت به همراه فیزیوتراپی قبل از شروع مجدد فعالیت ورزشی دارد.

پارگی رباط صلیبی در ورزش

۳. کشیدگی کشاله ران

عضلات کشاله ران از قسمت درونی و بالایی ران شروع شده و به قسمت داخلی و پایین ران و بالای زانو می‌رسد. این عضلات ران ها را به سمت هم می‌کشند و معمولا به دلیل حرکات پهلو به پهلوی ناگهانی و یا کاهش انعطاف‌پذیری آسیب می‌بینند. علامت آن مشکل در حرکت به سمت پهلو، سوار و پیاده شدن از ماشین و درد و کبودی در ناحیه درونی کشاله ران است. درمان شامل استراحت و کمپرس سرد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طور متناوب در ۷۲ ساعت اول است. پس از سه روز باید کمپرس گرم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طور متناوب اعمال شود و کشاله ران به آرامی کشیده شود تا دامنه حرکت بازیابی شود.

کشیدگی کشاله ران در ورزش

 ۴. درد ساق پا (Shin Splints)

ورزشکارانی که دچار این مشکل هستند از درد  استخوان ساق یا تیبیا شکایت دارند. درد ساق بیشتر در دوندگان و ورزشکارانی که زیاد می دوند مثل فوتبالیست‌ها دیده می‌شود.معمولا ورزشکاران در اوایل فصل ورزشی و به دلیل افزایش بیش از حد سریع مقدار فعالیت ورزشی یا مسافت دوندگی مبتلا به این عارضه می شوند.صافی کف پا یکی از علل زمینه ساز ابتلا به درد ساق پا می باشد. بهترین راه پیشگیری و درمان استراحت و استفاده از کمپرس سرد و افزایش تدریجی فعالیت‌های دویدنی است. استفاده از کفش هایی که از قوس پا به خوبی حمایت کنند می‌تواند درد ساق پا را کاهش داده و به ریکاوری سریع کمک کند.

در همین باره بیشتر بخوانید: علت آسیب دیدگی ماهیچه پشت ساق پا چیست؟

درد ساق پا در ورزش

۵. درد سیاتیک یا سیاتیکا 

سیاتیکا یا درد سیاتیکی درد کمری است که به سمت پشت ساق یا حتی به پا کشیده می‌شود و ممکن است به همراه بی‌حسی، سوزش و احساس مورمور شدن در ساق و پا باشد. این مشکل بیشتر در ورزشکارانی که در وضعیت خم به جلو فعالیت دارند (مانند دوچرخه سواران) یا بدن خود را می‌چرخانند (مثل در ورزش‌هایی مانند گلف و تنیس) دیده می‌شود. کمردرد و درد انتشاری به ساق  به علت بیرون زدن دیسک یا گیر افتادن عصب رخ می‌دهد. گاهی استراحت، کشش کمر و همسترینگ ها و خوابیدن روی شکم به بهبود علائم کمک می‌کند. اگر درد و بی‌حسی و مورمور شدن بیش از دو هفته ادامه داشت، باید برای  پیگیری به پزشک مراجعه کرد.

درد سیاتیک

۶. کشیدگی عضلات همسترینگ 

عضلات همسترینگ پشت ران قرار دارند. متاسفانه احتمال کشیدگی این عضلات به دلیل شیوع زیاد سفتی و انعطاف پذیری کم آن ها زیاد است. تکنیک ضعیف کشش و  یا عدم انجام تمرینات کششی سبب کشیدگی یا پارگی این عضله می‌شود. معمولا پارگی همسترینگ سبب کبودی در پشت ران یا زانو می‌شود. استراحت و کمپرس سرد و سپس کشش آرام و تقویت عضلات، تکنیک‌های اولیه درمانی هستند. اگر درد بیش از دو هفته باقی بماند باید فیزیوتراپی جهت استفاده از اولتراسوند و سایر روش‌های بهبود عضلانی انجام شود.

کشیدگی عضلات همسترینگ در ورزش

۷. سندروم پاتلوفمورال

بیشتر آسیب‌های ورزشی در بخش پایینی بدن بویژه زانو رخ می‌دهند. یکی از شایع‌ترین آسیب‌های زانو سندروم پاتلوفمورال است. این حالت به دلیل لیز خوردن یا افتادن روی زانو، ورم مفصل زانو یا عدم تعادل عضلانی رخ می‌دهد. پاتلا یا کشکک باید در شیار انتهای استخوان ران یا همان فمور بچرخد. گاهی افتادن روی زانو سبب ورم و به هم خوردن تعادل و توازن بین دو عضله عمده ای که در حالت نرمال پاتلا را در شیار فوق متعادل نگه می دارند می شود .همین عدم تعادل خود سبب ورم بیشتر و اختلال بیشتر در نحوه قرارگیری پاتلا در شیار استخوان ران می‌گردد.

بیشتر بخوانید: درمان التهاب استخوان های سزاموئید ( استخوان کنجدی )

سندروم پاتلوفمورال

استراحت و کمپرس سرد به بهبود درد و ورم کمک می‌کند. ورزش‌های قدرتی ایزومتریک یا استاتیک عضله داخل ران و کشش آرام عضلات خارجی و طرفی ران به بهبود تعادل عضلانی کمک می‌کند. در صورت تداوم درد و  اختلال عملکرد  زانو به مدت بیش از دو هفته، باید به پزشک مراجعه کرد.

۸. پارگی تاندون آشیل

 تاندون آشیل یک تاندون نازک و قدرتمند در پشت مچ پا است. در حین ورزش، این تاندون می تواند شکسته یا پاره شود. در صورت بروز این مشکل، ممکن است درد ناگهانی، شدید و مشکل در راه رفتن را تجربه کنید.

۹. پیچ خوردگی مچ پا

اکثر ورزشکاران دچار پیچ خوردگی مچ پا می شوند که به طور معمول وقتی پا به سمت داخل چرخانده می شود، اتفاق می افتد. این چرخش باعث کشش یا پارگی رباط های خارج مچ پا می شود که نسبتاً ضعیف هستند.

با پیچ خوردگی مچ پا، ادامه دادن ورزش و تمرینات بازتوانی مچ پا برای جلوگیری از، از دست دادن انعطاف پذیری، قدرت مجدد و بهبود آسیب دیدگی، مهم است. می توانید از پزشک یا فیزیوتراپیست خود بخواهید تا به شما کمک کند تا بدانید چه نوع ورزشی را می توانید انجام دهید.

آسیب های رایج مفاصل در ورزش کدام اند؟

نحوه پیشگیری از آسیب های رایج مفاصل در ورزش

بهترین راه برای جلوگیری از آسیب دیدگی ورزشی گرم شدن مناسب و کشیدگی بدن قبل از ورزش است. عضلات سرد مستعد کشش بیش از حد و پارگی هستند. عضلات گرم انعطاف بیشتری دارند. در صورت گرم شدن عضلات می توانند حرکات و خمیدگی را با کمترین آسیب اعمال کنند.

برای جلوگیری از آسیب های ورزشی این مراحل را نیز انجام دهید:

✔ از تکنیک مناسب استفاده کنید

در حین ورزش یا فعالیت خود روش صحیح حرکات را بیاموزید. انواع مختلف ورزش به موضع گیری و وضعیت متفاوت نیاز دارد. به عنوان مثال، در بعضی از ورزش ها، خم شدن زانوها در زمان مناسب می تواند از آسیب دیدن ستون فقرات یا باسن جلوگیری کند.

✔ تجهیزات مناسب داشته باشید

کفش ورزشی مناسب بپوشید. کفش نامناسب می تواند خطر آسیب دیدگی شما را افزایش دهد.

✔ زیاده روی نکنید

اگر صدمه دیدید، قبل از شروع دوباره فعالیت، مطمئن شوید که بهبود یافته اید. سعی نکنید درد را نادیده بگیرید یا برطرف کنید.

✔ سرد کردن بدن

یادتان باشد بعد از فعالیت خود بدن را سرد کنید. معمولاً این حرکات شامل انجام همان حرکات کششی و تمرینی مربوط به گرم شدن است. سرد کردن بعد از ورزش به اندازه گرم کردن قبل از آن به انجام یک ورزش اصولی و بدون آسیب جسمانی جدی کمک می کند.

✔ فعالیت خود را به آرامی از سر بگیرید

وسوسه نشوید که برای مدت طولانی زمان خود را به دلیل آسیب دیدگی بدون فعالیت و ورزش سپری کنید. استراحت بیش از حد ممکن است بهبودی را به تأخیر بیندازد. پس از دوره اولیه ۴۸ ساعته، می توانید برای کمک به شل شدن عضلات، از گرما استفاده کنید. کارها را به آرامی انجام دهید و دوباره به ورزش مورد علاقه خود بپردازید.

نحوه پیشگیری از آسیب های رایج مفاصل در ورزش

آمار آسیب های رایج مفاصل و استخوان ها در ورزش

آسیب های ورزشی در افراد جوان و کودکان بیتر شایع است. بیش از ۳.۵ میلیون کودک و نوجوان هر ساله به دلیل ورزش یا فعالیت بدنی، آسیب می بینند.

شایع ترین آسیب های ورزشی در کودکان پیچ خوردگی و کشیدگی عضلات است. ورزشهای تماسی، مانند فوتبال و بسکتبال، آسیبهای بیشتری نسبت به ورزشهای بدون تماس مانند شنا و دویدن دارند. مرگ در اثر صدمات ورزشی نادر است. وقتی اتفاق می افتد که به احتمال زیاد نتیجه آسیب دیدگی سر باشد.

🛑 این مقاله را حتما بخوانید: آسیب دیدگی پا و مچ پا برای بازیکنان فوتبال

عوامل خطر آسیب های عمومی رایج در ورزش

آسیب ورزشی ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. اما برخی از عوامل، شما یا یکی از عزیزانتان را در معرض خطر و افزایش آسیب های ورزشی قرار می دهند.

✔ دوران کودکی

به دلیل ماهیت فعال بودن در کودکی، کودکان بیشتر در معرض آسیب های ورزشی قرار دارند. کودکان اغلب محدودیت های جسمی خود را نمی دانند و این بدان معناست که آنها ممکن است راحت تر از بزرگسالان یا نوجوانان دچار آسیب های ورزشی شوند.

✔ سن

هرچه بزرگتر شوید احتمال آسیب دیدگی نیز بیشتر می شود. همچنین سن احتمال آسیب دیدگی در ورزش را که دوره بهبودی نیز طولانی می شود را افزایش دهد.

✔عدم مراقبت

گاهی اوقات، صدمات جدی به علائم کوچک شروع می شوند. بسیاری از آسیب های ناشی از ورزش مانند التهاب تاندون و شکستگی استرس، توسط پزشک زود تشخیص داده می شوند. اگر تحت درمان قرار نگیرند یا نادیده گرفته شوند، می توانند به یک آسیب جدی تبدیل شوند.

✔ اضافه وزن داشتن

تحمل وزن اضافی می تواند استرس غیرضروری بر روی مفاصل از جمله باسن، زانو و مچ پا وارد کند و این خطر ابتلا به آسیب های ورزشی را افزایش می دهد.

تشخیص آسیب های مفصلی در ورزش

بسیاری از آسیب های ورزشی باعث درد یا ناراحتی فوری می شوند. موارد دیگر، مانند آسیب های بیش از حد، غالباً در معاینات بدنی معمول یا معاینه تشخیص داده می شوند.

اگر فکر می کنید از لحاظ ورزشی آسیب دیدید، پزشک احتمالاً از مراحل زیر برای تشخیص استفاده می کند. این مراحل شامل:

✅ معاینه ی جسمی

پزشک شما ممکن است قصد حرکت دادن مفصل یا قسمت بدن آسیب دیده شما داشته باشد. این روش به پزشکان کمک می کند تا ببینند که ناحیه آسیب دیده چگونه حرکت می کند.

✅ تاریخچه پزشکی

این معاینه شامل پرسیدن سوالاتی درباره نحوه آسیب دیدگی، کارهایی که انجام می دهید، کاری که از زمان آسیب دیدگی انجام داده اید و موارد دیگر است.

✅ بآزمایشات تصویربرداری

اشعه ایکس، ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی می تواند به پزشک و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کمک کند تا بتوانند تشخیص آسیب دیدگی ورزشی را تأیید کنند.

 

دکتر رضا نادری، متخصص ارتوپدی و فوق تخصص مچ پا

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Omzk یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    باسلام . حدود 45 روز پیش انگشت وسط دستم تاب خورد وشکست 10 روز آتل بود و باز کردم و باز هم بعد 7 روز بدلیل درد و ورم زیاد 2 هفته باز اتل کردم و الان 3،4 روز هست که بازکردم ولی همچنان درد داره و ورم کرده . این عکس رادیولوژی هم مربوط به 18 روز پیش هست که بعدش باز 2هفته اتل کردم و عکس انگشتم مال الان . مشکل چیه و چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      لازمه راديوگرافى نيم رخ كامل از انگشت مبتلا انجام بشه

      با احترام 

       

    2. تصویر کاربر Omzk پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      بادرود مجدد . این عکس نیم رخم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      اين ها عكس نيمرخ كامل اون انگشت نيستن 

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.ایا رباط صلیبی(acl) که عمل شده است بعد از مدت یکسال ازش گذشته ایا دو مرتبه اسیب میبیند(پارگی مجدد)لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بله احتمالش هست

      با احترام

  • تصویر کاربر دوستی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    یک سالی است از سمت چپ پایین تر از کاسه زانوم تا سمت راست کاسه زانو درد شدید درختان نشستن وپایین رفتن از پله رادارم هنگام خواب نمی توانم به بغل روی کمر سمت چپ بخوابم درد شدید دارم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      لازمه معاينه بشين و حتما راديوگرافى انجام بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۵ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    باسلام۱۰ماه ازعمل رباط صلیبی ومنیسکم میگذره زانوم تق تق می‌کنه خواستم ببینم این صدا عادیه ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر درد نداريد و در معاينه مفصلتون پايدار هست بله طبيعيه

      با احترام

  • تصویر کاربر Navid جمعه ۵ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام شما سوال بنده رو جواب دادید اما نتونستم ببینم بنابراین دوباره سوال رو میپرسم.
    نیمه پاره بودن رباط صلیبی زانو به چه معنی هست؟؟ اگر کسی رباط صلیبی اون نیمه پاره بلشه و در معاینه ناپایدار نباشه و فقط عکس MRI (نه گزارشMRI) نیمه پاره بودن رباط صلیبی رو نشان بده آیا این فرد نسبت به کسی که رباط صلیبی سالمی داره در خطر آسیب بیشتری هست؟؟ یعنی ممکنه در اثر ضربه یا چرخش خیلی جزئی تر رباط به صورت کامل پاره بشه؟؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۵ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر زانو پايدار باشه عمل نمى خواد 

      با احترام

  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بزرگوار نزدیک به دوماه است دردی از لگن تا ساق پام اذیتم میکنه حتی بعضی موقعها نمیتونم بشینم وپامو حتی نمیتونم بیارم بالا واقعا داره اذیتم میکنه میخواستم علت بدونم ایا از سیاتیکم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      به احتمال زياد مربوط به عصب سياتيك هست و شايد ام آر آى كمر لازم باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر امیرحسین چهارشنبه ۱۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام من تقریبا ۹ ماه از عمل جراحی رباط صلیبی و مینیسکم میگذره دکترم راضی بوده و گفتن اینها به علت نرمی بیش از حد مفصل عادیه ولی همچنان وقتی پام رو خم میکنم صدای تق تق خیلی خیلی زیادی میده درد ندارم و ورزش رو انجام میدم خواستم بپرسم ممکنه عمل جواب نداده باشه؟یعنی بازم مشکلی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر نظر پزشكتون اينه به تمرين ادامه بدين

      با احترام

  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید.. آقای دکتر. من یک ماه پیش عمل رباط با مینیسگ داخلی عمل کردم فیزیوتراپی 10 جلسه انجام دادم بد نرمش در منزل الانم با یدونه عصا راه میرم و بعضی وقتها هم یکمی بدون عصا راه میرم فقط مشکل من این که یکمی از قسمت داخلی زانوم دقیقا از همونجایی که مینیسگم قبل عمل قفل می‌کرد یکمی درد میکنه ایا مشکلی هست یا عادی و اشکالی داره من بدون عصا راه میرم... آقای دکتر من الان ب دکترمم دسرسی ندارم که بتونم برم پیشش یا تماس بگیرم ممنون میشم شما راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      مشكلى نيست احتمالا

  • تصویر کاربر نوید شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام.پسر بیست و چهار ساله هستم با وزن نود کیلو گرم و قد صد و هفتاد و نه ‌.یک هفته پیش توی سالن فوتبال از رو به رو افتادم به صورتی که دو زانو به زمین خوردم شبیه به سجده در نماز و بعد از اون بلند شدم و هیچ صدای کلیلک یا تق کردن رو نشنیدم و تا آخر بازی بدون مشکل بازی کردم و بعد از ورزش دوش گرفتم و زانو چپ رو خیلی با اب گرم شستم و ماساژ دادم دو ساعت بعد از دوش گرفتن زانوم درد گرفت ولی هیچ تورمی نداشت فقط دامنه حرکتی برای خم شدن محدود شد چند روز استراحت کردم و دکتر بیمارستان رفتم و گفتند که لازم به عکس نیست چون زانوی شما خالی نمیکنه و به اطراف جابه جا نمیشه فقط باید استراحت کنی.آیا گرفتن MRI لازم هست یا ربات PCL من پاره نشده و فقط باید استراحت کنم.چون از جلو ضربه خوردم پشت پام در هنگام خم شدن نود درجه درد میکنه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اين كه نياز به ام آر آى باشه يا نه رو معاينه دقيق مشخص مى كنه

      با اين مكانيسم احتمال پارگى PCL وجود داره ولى ممكنه صرفا كوبيدكى در غضروف كشكك باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر Sami یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من کمتر از یک ماه پیش وقتی اومدم از جدول کنار خیابان بیام پایین پام پیچ خورد و روش خوردم زمین رفتم دکتر گف فقط پیچ خوردگیه و عکس لازم نیس و سه هفته داخل گچ باشه من سر موعدش پامو باز کردم و الان روز چهارمه ولی پای من یکم ورم داره و تو راه رفتن هم یکم میلنگم و سرعتم کمه.سوالی ک از حضورتون داشتم اینه ک عایا این علائم طبیعیه و برای بهبودی هرچه سریع تر پام چیکار کنم و متوسط چقدر طول میکشه تا پام مثل قبل شه؟آیا کمی از ورمش برای همیشه باقی می‌ماند یا باید به طورکامل از بین برود؟
    ممنون میشم پاسخ بدید
    تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد حتما معاينه بشين و از نظر ناپايدارى مچ پا چك بشين 

      بعد مى شه در مورد مسير درمان بحث كرد

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر