منو

جوش خوردن استخوان چطور اتفاق می افتد؟

وقتی قسمتی از استخوان یا تمام آن می شکند، می ‌گوییم شکستگی رخ داده است. در اکثر موارد، سقوط و زمین خوردن باعث شکستگی استخوان می‌ شود. جوش خوردن استخوان بعد از شکستگی نیاز به زمان دارد و در چندین مرحله با روش های درمانی مختلف جوش می خورد و بهبودی حاصل می شود، اما مهم است بدانیم بهترین دارو برای جوش خوردن استخوان چیست؟

جوش خوردن استخوان چه مدت طول میکشد؟

استخوان شکسته، مخصوصا در کودکان، توانایی خارق ‌العاده‌ای در جوش خوردن دارد. بعد از گذشت چند هفته از آسیب، استخوان جدید شکل می ‌گیرد ولی درمان کامل به زمان بیشتر نیاز دارد.

مرحله ۱: (مرحله ورم)

بعد از گذشت چند ساعت از آسیب، ترمیم شروع می ‌شود. ناحیه صدمه ‌دیده در اثر تشکیل لخته خون ملتهب می ‌شود. سیستم ایمنی سلول‌ هایی را به ناحیه آسیب دیده می‌ فرستد که تکه ‌های کوچک استخوان و هرگونه میکروب را از بین می ‌برد. به علاوه، عروق خونی در ناحیه آسیب ‌دیده رشد می ‌کند تا فرایند جوش خوردن استخوان سریع شود. این مرحله یک یا دو هفته طول می ‌کشد.

مرحله ۲: (ترمیم استخوان ۱)

طی۴ تا ۲۱ روز بعد، دور استخوان شکسته پینه می بندد. در این مرحله، ماده‌ای به اسم کلاژن به تدریج جای لخته خون را می ‌گیرد. پینه از لخته خون زمخت‌تر است اما به زخامت استخوان نیست. به همین خاطر ناحیه آسیب دیده گچ گرفته می‌ شود تا استخوان در حال ترمیم ثابت بماند. اگر استخوان جا به جا شود، پینه نرم از بین می ‌رود و ترمیم عقب می ‌افتد.

مرحله ۳: (ترمیم استخوان ۲)

تقریبا دو هفته بعد از شکستگی، سلول‌هایی به اسم استئوبلاست دست به کار می‌ شوند. این سلول ‌ها باعث جوش خوردن استخوان جدید می‌ شوند و مواد معدنی مورد نیاز برای استحکام استخوان را تامین می‌کنند. پینه زمخت در این مرحله تشکیل می ‌شود و معمولا ۶ تا۱۲ هفته بعد از شکستگی برطرف می‌شود.

مرحله ۴: (مرحله بازسازی)

حالا به خط پایان نزدیک می ‌شوید: بازسازی استخوان. در این مرحله سلول ‌هایی به نام استئوکلاست تغییر و تعدیل مورد نیاز را انجام می ‌دهند. این سلول ‌ها هر استخوان اضافه ‌ای را که در مرحله ترمیم شکل گرفته تجزیه می ‌کنند تا شکل استخوان به حالت عادی برگردد. بازگشت به فعالیت ‌های عادی در این مرحله، به درمان و جوش خوردن استخوان کمک می ‌کند. ممکن است این مرحله زمان زیادی طول بکشد و گاهی تا ۹ سال ادامه دارد.

چطور می ‌توانم به جوش خوردن استخوان کمک کنم؟

برای کمک به جوش خوردن استخوان:

اگر درمان به درستی انجام شود، استخوان شکسته معمولا خوب جوش می ‌خورد. بعد از چند ماه، می ‌توانید به روال عادی قبل از شکستگی برگردید.
شکستگی استخوان در کودکی وضعیتی شایع و قابل درمان است. در اکثر موارد، شکستگی استخوان به خوبی درمان می‌ شود و بچه ‌ها می ‌توانند به روال عادی خود برگردند.

انواع شکستگی استخوان

انواع شایع شکستگی شامل موارد زیر است:

✳️ عرضی: استخوان درست از عرض می‌ شکند.

✳️ شکستگی استرسی: شکستگی نازک یا موگرفتگی

✳️ مایل: خط شکستگی مایل است

✳️ ترکه‌ ای: یک طرف استخوان می ‌شکند و سمت دیگر مثل شاخه درخت خم می‌شود.

✳️ خرد شدگی: استخوان سه یا چند تکه می ‌شود

از دیگر انواع شکستگی می ‌توان به شکستگی فشاری که معمولا در ستون فقرات رخ می ‌دهد، شکستگی مارپیچی و شکستگی آولژن (کشیدگی استخوان توسط تاندون یا رباط) اشاره کرد.

انواع شکستگی استخوان

علائم شکستگی استخوان

اگر تا چند ساعت بعد از آسیب در ناحیه مورد نظر احساس درد می‌ کنید، باید با پزشک مشورت کنید. پزشک به کمک عکس ‌برداری، دنبال شکاف در محل شکستگی می‌ گردد و در فواصل زمانی معین، معاینات لازم را انجام می ‌دهد تا از پیشرفت روند درمان طی چند ماه مطمئن شود. پزشک با تست کم‌ خونی، عفونت و دیابت دنبال دلیل شکستگی می‌ گردد.

بدن برای اینکه شما را از وجود مشکل آگاه کند، به غیر از درد علائم هشداردهنده دیگر نیز از خود نشان می ‌دهد. مثلا ممکن است حالت لرز و سرگیجه پیدا کنید. دور شکستگی علایم زیر مشاهده می‌ شود:

جوش خوردن استخوان با گچ و آتل

گچ و آتل باعث می‌ شود استخوان حین ترمیم سر جای خود باقی بماند. استخوان جدید ظرف سه تا شش هفته تشکیل و گچ یا آتل برداشته می‌ شود.

درمان شکستگی شدید استخوان

اگر شکستگی شدیدتر باشد، جراحی انجام می ‌شود. پزشک به کمک پیچ، میله یا صفحه استخوان را ثابت نگه می‌ دارد تا استخوان خوب جوش بخورد. ممکن است این قطعات بعد از جوش خوردن استخوان در بدن باقی بماند یا برداشته شود.
در موارد نادر، لازم است با استفاده از تراکشن، قرقره و وزنه، در بیمارستان استخوان در وضعیت درست قرار بگیرد.

نقاهت: هفته ۲-۱

دوره نقاهت به طور متوسط ۶ تا ۸ هفته طول می ‌کشد اما بسته به استخوان، نوع شکستگی، سن و سلامت عمومی بیمار متغیر است. طی چند هفته اول باید صبور باشید و از خودتان مراقبت کنید. اینجاست که مرحله درمان شروع می ‌شود. با دقت توصیه‌ های پزشک را انجام دهید:

✳️ سیگار نکشید.

✳️ هر ورزشی را که پزشک توصیه میکند، انجام دهید.

✳️رژیم غذایی سالم داشته باشید.

✳️ تا جای ممکن به استخوان شکسته استراحت دهید.

دوران نقاهت شکستگی

نقاهت: هفته ۵-۳

استفاده از گچ برای درمان ضروری است اما عضلات بعد از چند هفته عدم تحرک، ضعیف و خشک می ‌شود. در این مرحله باید یکسری ورزش ابتدایی انجام دهید یا فیزیوتراپی را شروع کنید. این کار به تسکین خشکی، عضله سازی و پاکسازی بافت زخم کمک می‌ کند. همچنین می ‌توانید ناحیه آسیب دیده را که مدتی درد داشته تکان دهید.

نقاهت: هفته ۸-۶

معمولا در این مرحله گچ برداشته می‌ شود. به پوست و مو زیر گچ نور نمی ‌رسد و عضلات ضعیف می ‌شود پس ممکن است متوجه موارد زیر شوید:

⬅️موی بدن در این قسمت تیره تر از حالت عادی است.

⬅️ رنگ‌پریدگی یا پوسته‌ شدن پوست.

⬅️ عضو شکسته کوچک ‌تر به نظر می‌ رسد – عضله کم ‌تری دارد.

به مرور زمان، بدن به حالت عادی برمی ‌گردد و ممکن است به جلسات فیزیوتراپی بیشتری نیاز پیدا کنید. اگر می‌‌خواهید فعالیت ‌های قبلی خود را از سر بگیرید، با پزشک مشورت کنید تا ببینید آیا محدودیتی وجود دارد یا خیر.

پس از باز کردن گچ پا، احتمالاً متوجه خشک بودن پای خود شده اید. برای بهبود خشکی پا، توصیه می شود به مدت ۱۰ دقیقه پای خود را در آب گرم قرار دهید.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی، آرتروسکوپی، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

 

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر مادر من 75 سن داره.مفصل مچ پایش بر اثر دیابت شارکو شده و دارم شده و کاملا رها شده.ولی حس و عصب داره و می‌تونه تکونش بده.الان از کنا غوزک پاس یه کم سوراخ شده و یک هفته هستش که مایع لزج خارج میشه.میشه لطف بفرمایید راهنمایی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر ترشح دارن حتما بسترى و درمان شديد عفونت تا خداى نكرده پا قطع نشه

  • تصویر کاربر اکبر دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر بزرگوار با دیدن عکس ام ار آی بنده تشخیص وجود زائده استخوانی در مچ پای راست رو به بنده دادید.
    سوالی که ماه پیش از حضرت عالی پرسیدم در پیرو مشاوره حضوری که داشتیم فرمودین که نیاز به عمل داره
    با توجه به شرایط کرونایی و شهرستانی بودن اینجانب لطفا اگر به این سوال های بنده پاسخ بدین تا شرایط رو برای عمل بتونم مهیا کنم
    ۱_اینکه عمل سنگین یا سبکه به جهت داشتن همراه یا اینکه تنها هم مشکلی ندارد؟
    ۲_ هزینه ی همچنین عمل هاي چقدر میتونه باشه؟
    تمنا دارم در این دو مورد راهنمایی بفرمایید تا بتوانیم تصمیم بگیریم.من الله توفیق.تشکر.کریم زاده .استان خوزستان
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      پرونده شما رو خاطرم نيست 

      روز چهارشنبه روى واتساپ پيام بدين تا سوالات رو جواب بدم

      كرونا حالا حالا ها هست و روند درمان بيماران رو مخصوصا الان كه آمار كم شده متوقف نمى كنيم و صرفا احتياط مى كنيم در رعايت پروتكل ها

      با احترام

  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر جناب دکتر
    هشت سال پیش ی ضربه ای تو مچ پا داشتم.دکترها تشخیص ندادن که تالوس دچار اسیب شده. خیلی ورزش میکردم و کمتر اذیتم میکرد. یکسال اخیر خیلی اذیتم میکنه. تهران به دکتر ولی اللهی مراجعه کردم و توصیه نکردن که عمل کنم. جسارتا میخواستم به شما مراجعه کنم. اما مطبتون اصلا جواب نمیدن. ممنون میشم راهنماییم کنید.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      نوبت اينترنتى بگيريد لطفا

  • تصویر کاربر شایان یکشنبه ۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    پسرم صافی کف پاداره11سالشه عکس گرفتیم دکترگفت جراحی داره وگفت غیرازجراحی مچ یه پیونداستخوان به مچ پاش داره ظاهرا استخوان پاش کوتاه شده.نظر شما چیه دکتر خواهش میکنم بیشتر توجه کنید نمیخوایم توشهرخودمون عملش کنیم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      فكر نكنم پيوند بخواد ولى خوب بايد معاينه بشه 

      مى تونيد با منشى من روى واتساپ تماس داشته باشيد و بگين خودم گفتم كه زودتر براى معاينه بياريدش

      با احترام

      شماره منشى ٠٩١٢٩٦٤٣٨٠٧

  • تصویر کاربر پدرام شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اغای دکتر من وتی میخوام بشین پاشو برم هیچ مشکلی ندارم پاشنه پام بلند نمیشه ولی پاهامو جفت میکنم دستامو رو به رو بلند میکنم میشنینم نود درجه میتونم برم پایین آیا کوتاهی آشیل پا دارم اگه دارم با فیزیو تراپی حل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      احتمالا مشكل مهمى نيست

      براى معاينه به يك متخصص ارتوپدى مراجعه كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر نگین سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر ناخن پای بنده داخل گوشت فرو رفته بود یک سال پیش عمل کردم بعد ۲ماه از عمل باز عود کرد الان ناخنم گوشت اضافی و خون آبه و چرک کرده وضعیتش اصلا خوب نیس ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      احتمالا بعد از مدتى مصرف آنتى بيوتيك عمل مجدد لازم بشه

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر