منو

انواع آسیب های تاندون پرونئال چیست و چگونه درمان می شوند؟

تاندون پرونئال، تاندونی نواری از جنس بافت همبند می باشد که عضله را به استخوان متصل می کند. هر دو تاندون پرونئال پا، در پشت استخوان قوزک خارجی پا و در کنار هم قرار گرفته اند. در این مقاله به بررسی آسیب های تاندون پرونئال می پردازیم.

تاندون های پرونئال شامل تاندون پرونئال کوتاه و تاندون پرونئال بلند می شود. پرونئال کوتاه (پرونیوس برویس) به قسمت خارجی میانه پا متصل می شود(متاتارس پنجم)، در حالی که که پرونئال بلند (پرونیوس لونگوس) در زیر پا و نزدیک به قسمت درونی قوس پا قرار دارد. عملکرد اصلی تاندون های پرونئال تثبیت پا و مچ پا و محافظت از آنها در برابر پیچ خوردگی ها می باشد.

علائم آسیب های تاندون پرونئال

آسیب های تاندون پرونئال می توانند حاد (با رخدادی ناگهانی) یا مزمن (در طول زمان) باشند. این آسیب ها بیشتر برای افرادی اتفاق می افتند که در ورزش هایی شامل حرکات مکرر مچ پا شرکت می کنند.

علاوه بر این، افرادی که قوس پای آنها بیش از حد نرمال است ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسیب های تاندون پرونئال هستند. انواع اصلی آسیب های تاندون پرونئال، تاندونیت (التهاب تاندون)، پارگی و ناپایداری تاندون هستند.

۱-تاندونیت

التهاب یکی از تاندون ها یا هر دوی آنها می باشد. التهاب توسط فعالیت هایی ایجاد می شود که شامل استفاده مکرر از تاندون، استفاده بیش از حد از تاندون و آسیب (مانند پیچ خوردگی مچ پا) می شوند. علائم تاندونیت شامل موارد زیر می شوند:

✅ درد

✅ تورم

✅ احساس گرما در هنگام لمس

پیچ خوردگی مچ پا

۲- پارگی تاندون پرونئال

پارگی های شدید توسط فعالیت مکرر یا آسیب ایجاد می شوند. علائم فوری این پارگی های شدید شامل موارد زیر می شوند:

✔درد

✔تورم

✔ضعف یا بی ثباتی پا و مچ پا

با گذشت زمان، این پارگی ها می توانند به یک تغییر در شکل پا منجر شوند که در آن زاویه قوس پا بیشتر (گودتر شدن کف پا) می شود.

آسیب دیدگی مزمن تاندون (تاندینوزیس) معمولا در اثر استفاده بیش از حد و در طول بازه های زمانی طولانی (معمولا چند سال) رخ می دهد.

در پارگی های مزمن، تاندون مانند کشی است که به قدری کشیده می شود تا باریک گشته و درنهایت پاره شود. ابتلا به زاویه بیش از حد قوس پا نیز فرد را در معرض ابتلا به پارگی مزمن تاندون قرار می دهد. علائم پارگی های مزمن تاندون شامل موارد زیر شود:

☑ درد های تکی (گاه به گاه) در قسمت خارجی مچ پا

☑ ضعف یا بی ثباتی در مچ پا

☑ افزایش زاویه قوس پا

دررفتگی تاندون پا

در رفتگی به معنای این است که یکی از تاندون ها یا هر دوی آنها از موقعیت عادی خود خارج شوند. در برخی موارد، در رفتگی در اثر شرایطی مادرزادی است که فرد با یک تغییر در شکل استخوان یا عضله متولد می شود. در دیگر موارد، در رفتگی پس از آسیبی مانند پیچ خوردگی مچ پا به وجود می آید.

آسیب یا صدمه به بافتی (رتیناکولوم) که سبب تثبیت تاندون ها می شود، می تواند به در رفتگی مزمن تاندون منجر شود. علائم در رفتگی شامل موارد زیر شود:

✳ احساس لرزش تاندون در نواحی استخوان مچ پا

✳ درد گاه به گاه در پشت استخوان مچ پا

✳ ضعف یا بی ثباتی مچ پا

از آنجایی که تاندونی که از جای خود خارج شده است بیشتر در معرض شکاف برداشتن و پارگی قرار دارد، درمان زودهنگام در رفتگی حیاتی می باشد. بنابراین اگر این احساس لغزش گفته شده را در پای خود حس کردید، فورا با یک جراح پا و مچ پا مشورت کنید.

تشخیص آسیب تاندون پرونئال

از آنجایی که گاهی اوقات آسیب های تاندون پرونئال به اشتباه تشخیص داده می شوند و وضعیت فرد ممکن است بدون درمان بدتر شود، ارزیابی اولیه توسط یک جراح پا و مچ پا توصیه می شود.

جهت تشخیص یک آسیب تاندون پرونئال، جراح  پا را معاینه کرده به دنبال درد، بی ثباتی، تورم، گرما و ضعف بر روی قسمت خارجی مچ پا خواهد گشت. به علاوه، ممکن است جهت ارزیابی کامل آسیب رادیوگرافی یا دیگر روش های تصویربرداری پیشرفته مورد نیاز باشد.

همچنین، جراح پا و مچ پا به دنبال نشانه های پیچ خوردگی مچ و دیگر آسیب های مربوطه ای خواهد گشت که گاهی اوقات در ارتباط با  آسیب تاندون پرونئال هستند. انجام یک تشخیص صحیح  مهم است، زیرا ناراحتی و درد مچ پا به صورت مداوم پس از یک پیچ خوردگی ساده می تواند نشانه ای از مشکلات دیگر باشد.

فیزیوتراپی

درمان غیر جراحی

درمان به نوع آسیب رسیده شده به تاندون پرونئال بستگی دارد. گزینه های درمانی شامل موارد زیر می شوند:

#بی حرکت ساختن

ممکن است جهت بازداشتن مچ پا و پا از حرکت کردن و دادن امکان التیام به آسیب، از آتل یا گچ گیری استفاده شود.

#داروها

داروهای ضد التهاب خوراکی یا تزریقی می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.

#فیزیوتراپی

درمان با یخ، گرما یا امواج فراصوت می توانند جهت کاهش تورم و درد استفاده شوند. همگام با بهبود علائم، ممکن است ورزش هایی جهت قوی تر کردن عضلات و افزایش تعادل و محدوده حرکتی اضافه شوند.

#مچ بند

جراح می تواند برای مدتی کوتاه یا در حین فعالیت هایی که نیاز به حرکت مکرر مچ پا دارند، مچ بند را پیشنهاد دهد. هنگامی که بیمار نیازمند جراحی نیست، استفاده از مچ بند می تواند گزینه ای درمانی برای او تلقی شود.

چه زمانی به جراحی تاندون پرونئال نیاز است؟

در برخی موارد، ممکن است جهت ترمیم تاندون یا تاندون ها و احتمالا درمان ناپایداری لیگامانی همراه  به جراحی نیاز باشد. جراح پا و مچ پا نسبت به شرایط بیمار و سبک زندگی او مناسب ترین فرایند درمانی را تعیین می کند. پس از جراحی، فیزیوتراپی بخشی مهم از توانبخشی می باشد.

 

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.برای پاسخگویی بهتر به سوالات شما لطفا قد، وزن و سن خود را در متن سوال درج کنید همچنین از پرسيدن سوالاتى كه جنبه اورژانس دارند اجتناب كنید.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،خسته نباشید،مچ پای چپمبه هنگام بازی فوتبال زیر بدم موند،دو سه روزی درد داشتم.البته،از کیسه یخ و ماساژ با آب گرم استفاده کردم،بعد چند روز که رفتم فوتبال،با باند پامو بستم،البته دردش کمتر شده بود،ولی دوباره درد گرفته،به نظر شما با استراحت خوب میشه ،یا باید برم پیش پزشک
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۶ مهر ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشين

      حداقل سه هفته نبايد ورزش كنيد

      با احترام

  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۳۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من ۲ سال پیش در ناحیه پایین پای چپم زیر قدزک داخلی پای چپم یه حالت برق گرفتگی به مدت سه روز داشتم بعد خوب شد.
    تا رسید به چن روز پیش دوباره این اتفاق افتاد و الان توی روز ۱ الی ۲ بار این اتفاق میوفته ودردش هم ازار دهنده است مثل گزیدگی پشت سر هم میمونه
    ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۳۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      درود

      اگر تا هفته بعد بهتر نشديد نوار عصب و عضله انجام بدين  با با بااحترام

  • تصویر کاربر لیانا یکشنبه ۸ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام من حدود دو روزه پای همسرم دچار تورم و قرمز و درد در ناحیه بغل پا شده با توجه به اینکه اصلا هیچ پیچ خوردگی یا اتفاق دیگری برایشان نیفتاده ممکن است تاندون پرونئال اسیب دیده باشد؟ دکتر ارتوپد گفت اسیب دیده در حالی متخصص عفونی گفت سلولیت و عفونت استخوانه. ایا در رفتگی تاندون پرونئال با قرمزی وسیع در سطح پا همراه هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۸ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      مشكل تاندون پرونيال نيست

      دو تشخيص مطرحه 

      يكى سلوليت و ديگرى حمله حاد نقرس

      با احترام

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من متاسفانه وزنم بالای صدکیلو هست پیشنهاد ورزش پیلاتس شد رفتم بعد استفتده از حکشهای مخصوص ورزشی دچار درد شدید درد در ناحیه پای چپ ااز قسمت بغل پاشنه سمت شصت پا متصل به مچ شدم چه درمانی پیشنهاد دارید یا به چه متخصصی مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      اون تمرينات رو قطع كنيد و به ارتوپد مراجعه بفرماييد

      با احترام

  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام،حدود ۳ سال پیش هنگام ورزش تاندون کف پام کشیده شد و درد میکنه،تاندون به سمت بیرون پا،فیزیوتراپی رفتم خوب نشد،شبها که استراحت میکنم خوبه ولی صبح به محض راه افتادتثن درد میگیره...چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      لازمه معاينتون كنم و احتمالا بايد ام آر آى هم انجام بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من حدود 6 ماه پیش در حین انجام ورزش کف پام به آرومی رو زمین فرود آمد ولی یکدفعه احساس درد شدیدی توی مچ پام کردم یخ درمانی انجام ندادم و فردا بین مچ پام و پاشنه از داخل کبود شد رفتم دکتر عکس رادیوگرافی گرفتند و گفتند شکستگی و ترک نداره بعد ام ار ای هم گرفتند گفتند مشکلی نداره پام یه هفته تو آتل بود من هم مواظب بودم ولی تا الان هم ورم و هنگام راه رفتن دردش هنوز هست فیزویوتراپی هم رفتم تاثیری نداشته واقعا نمی دونم چیکار باید بکنم هیچ دکتری هم جراحی بهم پیشنهاد نداده خودم هم به این کار تمایل ندارم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بايد مساله جدى در ميان باشه 

      اگه براتون ممكنه و تمايل داريد از مطب يا كلينيك فيزيوتراپى استقلال يا كلينيك بيمارستان مهراد نوبت بگيريد و تشريف بيارين

      با احترام

  • تصویر کاربر بهرام شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با عرض سلام . پدر من ۸۵ سال دارد سالها است در ناحیه مچ پای چپ ورم دارد جهت بررسی تمامی آزمایشهای قلبی و کلیوی را انجام دادیم اما نتیجه نگرفتیم سه ماه پیش پدرم تعویض مفصل در همین پا انجام داد که موفقیت آمیز بود ولی بعد از آن هنگام راه رفتن و استفاده از واکر در ناحیه قوزک همین پا که قبلا ورم داشت درد شدید دارد عکس هم شکستگی یا در رفتگی نشان نمیدهد به همین خاطر قادر به راه رفتن نمی باشد . لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بايد معاينه بشن و اگه لازم باشه بررسى هاى بيشتر انجام بشه 

      چون ورم يك طرفه هست معمولا علت قلبى و كليوى نداره

      با احترام

  • تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    باسلام؛
    من در یک بازی فوتبال از ناحیه پا دچار آسبی دیدگی شدم که چند روزی رو مشغول یخ درمانی بودم که بتونم ورم و کمی کبودی در کاهش بدم و پس از گذشت تقریباً8 روز به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کردم که پس از معاینه و عکسبرداری از روی پا اعلام کردند که تاندون ها و رباطهای پا آسیب دیده و بایستی گچ گرفته بشه و 4 هفته هم میبایست در گچ بماند.بنده بعلت مشکلات کاری تصمیم دارم زود تر از وقت مقرر گچ رو باز کنم.میتوانم؟ آیا بعد از باز کردن گچ نیاز به فیزیوتراپی دارم؟ و چند مدت زمان خواهد برد تا بهبود کامل حاصل بشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      يك ماه گچ زياده

      حداكثر دو هفته خوبه و حتما بعدش فيزيوتراپى لازمه

      با احترام

    2. تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      چرا پاسخ قابل مشاهده نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      حداكثر دو هفته گچ كافيه و بعد بايد باز بشه و فيزيوتراپى شروع بشه

      با احترام

    4. تصویر کاربر فرهاد شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنون و تشکر از شما بزرگوار؛
      اگر همون 4 هفته ای که دکتر ارتوپد اعلام کرده در گچ بمونه مشکلی پیش میاد؟
    5. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      نه لزوما 

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر يغما شنبه ۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام
    من تاندون پام آسيب ديده با تشخيص پزشك ده جلسه فيزيوتراپي نياز دارم
    آيا ميتونم با دستگاه فيزيوتراپي خانگي خودمو درمون كنم
    و اينكه فيزيوتراپي درمانگاه ها باهم فرق داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      فيريوتراپى فراتر از صرفا استفاده از دستگاه هست و شامل درمان هاى دستى و تمرين درمانى هم مى شه

      با احترام

  • تصویر کاربر يزدان چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام
    من سه هفته پيش پام پيچ خورد دكتر ارتوپد گفتن تاندون پات آسيب ديده بايد سه هفته بسته بمونه بعد از سه هفته توي آتل موندن وضع پام تقريبا خوبه و فقط كمي احساس ضعف ميكنه و نميتونم درست راه برم آيا لازمه براي بهتر شدن پام فيزيوتراپي برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      حتما فيزيوتراپى لازمه 

      با احترام

    2. تصویر کاربر يزدان سه شنبه ۲۸ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام و عوض ازب مجدد 
      باتوجه به اينكه من فكر ميكنم دوره درمانم زودتر طي شده
      آيا ميتونم دوسه روز زودتر فيزيوتراپي برم
      من بوكسور هستم باتوجه به تمرينات سختم از چه زماني ميتونم تمريناتم رو شروع كنم ممنونم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      درود

      بله هر چه زودتر فيزيوتراپى رو شروع كنيد

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری
پرسش از دکتر