منو

انواع شکستگی قوزک مچ پا و درمان آن

شدت شکستگی قوزک مچ پا ممکن است از یک شکستگی ساده در تنها یک استخوان مچ پا تا شکستگی های متعدد که ممکن است مچ پا را دچار در رفتگی بکنند، متفاوت باشد.


به کلام ساده تر هرچه تعداد استخوان های شکسته در مچ پا بیشتر باشد مچ پا ناپایدارتر می شود. همراه شکستگی قوزک ممکن است پارگی یا آسیب لیگامانی نیز وجود داشته باشد. شکستگی مچ پا می تواند در هر گروه سنی بروز کند. در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته پزشکان متوجه افزایش تعداد و شدت شکستگی های مچ پا شده اند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش جمعیت  افراد مسن ولی فعال است.

آناتومی مچ پا

سه استخوان مفصل مچ پا را تشکیل می دهند، که عبارتند از:

✅ تیبیا یا درشت نی

✅ فیبولا یا نازک نی

✅ تالوس یا استخوان قاپ که بین استخوان پاشنه در پایین و استخوان های نازک نی و درشت نی در بالا قرار دارد.

استخوان های تیبیا و فیبولا قسمت های ویژه ای دارند که در تشکیل مچ پا نقش دارند، از جمله:

☑ قوزک داخلی

قسمت داخلی انتهای استخوان تیبیا

☑ قوزک خارجی

قسمت انتهایی فیبولا

☑ قوزک خلفی

قسمت پشتی انتهای استخوان تیبیا

قوزک پا

پزشکان شکستگی های مچ پا را بر اساس قسمتی از استخوان که شکسته است تقسیم بندی می کنند. مثلا شکستگی قسمت انتهایی نازک نی را شکستگی قوزک خارجی و شکستگی انتهای هر دو استخوان نازک نی و درشت نی را شکستگی دو قوزکی (بای مالیولار) می نامند. در شکستگی های مچ پا دو مفصل درگیر می شوند:

✔ مفصل مچ پا یعنی جایی که استخوان های تیبیا و فیبولا و تالوس در کنار هم قرار می گیرند.

✔ مفصل سین دسموز که عبارت است از مفصلی که بین انتهای تحتانی تیبیا و فیبولا قرار دارد و توسط لیگامان ها (رباط ها) ی مهمی پایدار می گردد. لیگامان های متعددی به پایداری مفصل مچ پا کمک می کنند.

علل شکستگی قوزک مچ پا

❇ پیچ خوردن یا چرخیدن مچ پا

❇ افتادن روی مچ پا

❇ لیز خوردن یا افتادن حین راه رفتن یا دویدن

❇ تصادفات

علائم شکستگی قوزک مچ پا

از آن جا که علائم شکستگی قوزک مچ پا شبیه علایم پیچ خوردگی شدید مچ پا هستند هر نوع صدمه و آسیب مچ پا باید توسط پزشک متخصص درد مچ پا بررسی شود. علائم شایع شکستگی قوزک مچ پا عبارتند از:

✳ درد فوری و شدید

ورم مچ پا

✳ کبودی

✳ درد در هنگام لمس محل آسیب دیده

✳ عدم امکان وزن گذاری روی اندام آسیب دیده

✳ دفورمیته و تغییر شکل مخصوصا موقعی که مفصل دچار دررفتگی مچ هم شده باشد.

علائم در رفتگی مچ پا

  • درد و ورم در ناحیه سطحی مفصل
  • تغییر رنگ پوست اطراف مفصل و تغییر شکل مفصل
  • عدم توانایی در جرکت دادن مچ پا
  • درد در زمان فشار دادن مفصل مچ پا

تشخیص شکستگی قوزک مچ پا

معاینه توسط پزشک

پزشک از شما شرح حالی در مورد علایم و نحوه ی آسیب دیدن شما و یک شرح حال کلی در مورد سوابق پزشکی شما می گیرد. سپس معاینه ی دقیقی بر روی مچ پا و پا و ساق پایتان انجام می دهد.

تصویربرداری از مچ پا

در صورت شک به شکستگی قوزک مچ پا پزشک معالج برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد صدمه ی شما درخواست تصویربرداری خواهد کرد.

۱- رادیولوژی ساده

رادیولوژی ساده معمول ترین و در دسترس ترین تکنیک تصویربرداری تشخیصی است. رادیوگرافی ساده می تواند نشان دهد که آیا استخوان شکسته است یا نه؟ و آیا در محل شکستگی قوزک مچ پا جا به جایی وجود دارد یا خیر؟ با این روش می توان تعداد قطعات شکستگی را دانست.

۲- رادیوگرافی تحت استرس

در بعضی شرایط پزشک معالج به مچ پا در جهت خاصی فشار وارد می کند و در آن حالت رادیوگرافی انجام می شود. این رادیوگرافی برای آن است که پزشک متوجه شود که آیا آن شکستگی خاص نیاز به درمان جراحی دارد یا خیر؟

۳- سی تی اسکن

این روش تصاویری از مقاطع مختلف مچ پا ارائه می دهد و گاه برای بررسی بیشتر صدمات مچ پا به کار می رود به ویژه در مواردی که شکستگی به مفصل مچ پا راه دارد.

 سی تی اسکن پا

۴- ام آر آی

برای بعضی از انواع شکستگی قوزک مچ پا و به منظور بررسی لیگامان ها از ام آر آی استفاده می شود.

درمان شکستگی قوزک خارجی

شکستگی قوزک خارجی در واقع شکستگی نازک نی هست. نازک نی در سطوح مختلف ممکن است دچار شکستگی شود. سطح شکستگی می تواند شیوه ی درمان را تعیین کند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خارجی

در صورت پایدار بودن مچ پا یعنی اگر شکستگی همراه جا به جایی زیاد نباشد ممکن است نیاز به جراحی نباشد. برای تعیین پایداری مچ پا می توان از رادیوگرافی تحت استرس استفاده کرد. نوع درمان مورد نیاز ممکن است بر اساس محل شکستگی استخوان نیز تعیین شود. روش های متفاوت و متعددی برای حفاظت از شکستگی در طول مدت ترمیم آن استفاده می شود که از کفش های مخصوص تا گچ کوتاه متفاوت هستند.بعضی از پزشکان اجازه ی تحمل وزن را به بیمار می دهند و برخی تا شش هفته اجازه ی وزن گذاری نمی دهند. در طول مدت درمان با فواصل معینی رادیوگرافی انجام می شود تا ضمن اطمینان از عدم جا به جایی قطعات شکستگی فرایند ترمیم نیز پایش گردد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خارجی

اگر شکستگی با جا به جایی همراه باشد یا مفصل مچ پا ناپایدار باشد نیاز به جراحی خواهد بود. در این روش ابتدا قطعات شکسته در جای خود قرار داده می شوند و سپس با پیچ و پلیت (پلاک) فیکس می شوند.

شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی شکستگی قوزک پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. به این صورت که پس از ۲ الی ۳ هفته که پا در گچ بود، معاینه و رادیولوژی انجام می شود و در صورتی که درد و ناراحتی وجود نداشت، بیمار می تواند از واکر استفاده کند و پس از ۱۲ الی ۱۶ هفته شکستگی کامل درمان می شود.

درمان شکستگی قوزک داخلی

شکستگی قوزک داخلی عبارت است از شکستگی قسمت داخلی استخوان درشت نی در قسمت تحتانی آن (مچ پا).این شکستگی می تواند در سطوح مختلف قوزک داخلی ایجاد شود.

در بیشتر موارد شکستگی قوزک داخلی به همراه شکستگی نازک نی (قوزک خارجی) یا شکسستگی قسمت خلفی درشت نی (قوزک خلفی) یا همراه صدمه و پارگی لیگامان ها (رباط ها) ی مچ پا می باشد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک داخلی

اگر شکستگی بدون جا به جایی باشد و در قسمت انتهایی قوزک داخلی باشد و قطعه ی شکستگی کوچک باشد می توان آن را بدون جراحی درمان  کرد.ممکن است نیاز به انجام رادیوگرافی تحت استرس برای اطمینان از پایداری مفصل مچ پا باشد.

درمان غیر جراحی می تواند با یک بریس یا گچ کوتاه ساق انجام شود. معمولا باید به مدت ۶ هفته از وزن گذاری اجتناب شود. در طول این مدت نیاز به رادیوگرافی کنترل و اطمینان از جا به جا نشدن شکستگی می باشد.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک داخلی

در صورت جا به جایی شکستگی یا ناپایداری مچ پا نیاز به جراحی خواهد بود.بسته  به نوع شکستگی ممکن است از پیچ یا سیم یا پیچ و پلیت برای فیکس کردن آن استفاده شود.

درمان خانگی شکستگی مچ پا

شما می توانید پس از فیزیوتراپی با انجام بعضی حرکات در خانه به سرعت بهبود خود کمک کنید:

۱- کشش پا با پارچه

اولین اقدام برای درمان خانگی شکستگی مچ پا این است که روی زمین نشسته پاهای خود را دراز کنید و کف پای آسیب دیده را در مرکز یک پارچه قرار داده و دو سر پارچه را بگیرید و بکشید. مراقب باشید هنگام نشستن قوز نکنید. این حرکت را می توانید در ۱۰ تکرار ۲۰ ثانیه ای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت انجام دهید.

۲- آب درمانی

آب درمانی با مشورت پزشک می تواند تأثیر زیادی در بهبود روند درمان شما داشته باشد. تنها توجه داشته باشید آب درمانی برای همه افراد به خصوص کسانی که رماتیسم دارند مناسب نیست و از این رو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شکستگی قوزک خلفی

شکستگی قوزک خلفی عبارت است از شکستگی قسمت خلفی درشت نی (تیبیا) در محل مچ پا. این شکستگی در بیشتر موارد همراه شکستگی قوزک خارجی است.ممکن است شکستگی قوزک داخلی هم همراه آن وجود داشته باشد. بسته به این که قطعه ی شکسته چقدر بزرگ باشد قسمت خلفی مچ پا ممکن است ناپایدار گردد.معمولا معتقدند که اگر این قطعه بیش از ۲۵ درصد مفصل را شامل شود مفصل ناپایدار بوده نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه شکسته بدون جا به جایی و مفصل پایدار باشد درمان غیر جراحی با گچ کوتاه یا بریس توصیه می شود.وزن گذاری تا ۶ هفته مجاز نخواهد بود.

✅ درمان جراحی شکستگی قوزک خلفی

اگر قطعه ی شکسته جا به جا و مفصل مچ پا ناپایدار باشد جراحی لازم خواهد بود.فیکساسیون با پیچ یا با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی هر دو قوزک (بای مالیولار)

شکستگی دو قوزک عبارت است از شکستگی هم زمان هر دو قوزک داخلی و خارجی.در اکثر این شکستگی ها مفصل مچ پا ناپایدار می باشد و گاه حتی همراه در رفتگی مچ پاست.

✅ درمان غیرجراحی شکستگی دو قوزک

همان طور که در بالا گفته شد این شکستگی ها معمولا ناپایدارند و نیاز به جراحی دارند ولی درمان غیر جراحی ممکن است در بیمارانی که در آن ها ریسک جراحی بسیار بالاست یا کسانی که به دلایلی اصلا راه نمی روند با بریس یا گچ کوتاه انجام شود. در این حالت رادیوگرافی های مکرر برای اطمینان از عدم جا به جایی شکستگی و بررسی روند ترمیم انجام می شود.

وزن گذاری به مدت ۶ هفته مجاز نیست و پس از آن نیز مچ پا تا هنگام جوش خوردن کامل با یک بریس محافظت خواهد شد.

✅ درمان جراحی شکستگی دو قوزک

در بیشتر موارد درمان انتخابیست. فیکساسیون با پیچ و پلیت انجام می شود.

درمان شکستگی سه قوزکی (تری مالیولار)

برخی شکستگی ها ناپایدار هستند و ممکن است با دررفتگی مچ پا همراه باشند.

✅ درمان غیر جراحی شکستگی مچ پا

همان گونه که در بالا ذکر شد درمان غیر جراحی فقط در صورتی انجام می شود که یا خطر جراحی برای بیمار بیش از حد زیاد باشد یا این که وی اصلا قادر به راه رفتن نباشد. نحوه ی درمان غیر جراحی همان است که در مورد شکستگی دو قوزکی توضیح داده شد.

✅ درمان جراحی شکستگی مچ پا

هر یک از اجزای شکستگی جداگانه فیکس می گردند.

آسیب سیندسموز

درمان آسیب سیندسموز

سیندسموز مفصل بین انتهای درشت نی و نازک نی است و توسط لیگامان هایی پایدار می گردد.آسیب سیندسموز ممکن است فقط لیگامانی باشد.در این موارد اگر ناپایداری وجود نداشته باشد درمان غیر جراحی موثر خواهد بود ولی طول مدت درمان نسبت به پیچ خوردگی های معمول مچ پا طولانی تر است. در موارد زیادی آسیب سیندسموز همراه یک یا چند شکستگی هم هست.این صدمات بسیار ناپایدار هستند و حتما نیاز به درمان جراحی دارند.

عوارض شکستگی مچ پا

افراد دیابتی و مسن و کسانی که سیگار یا قلیان می کشند بیشتر در معرض عوارض جراحی هستند که این شامل تاخیر در ترمیم زخم نیز هست.زیرا در این افراد استخوان دیرتر جوش می خورد.

⚠ عوارض در درمان غیر جراحی

۱- بدون جراحی این خطر وجود دارد که قطعه شکسته جا به جا شود.بنابراین پیگیری با رادیوگرافی های مکرر ضروریست.

۲- اگر استخوان در وضعیت نامناسب جوش بخورد مفصل مچ پا ناپایدار خواهد شد و این منجر به آرتروز زودرس آن می شود.

⚠ عوارض درمان جراحی

خطرات جراحی به طور عموم عبارتند از:

  • عفونت
  • خونریزی
  • درد
  • لخته شدن خون در ورید های ساق (این عارضه در درمان غیر جراحی هم محتمل است)
  • آسیب عروق و اعصاب و تاندون ها

خطرات مربوط به درمان جراحی شکستگی مچ پا عبارتند از:

  • تاخیر جوش خوردن
  • آرتروز
  • درد در محل پیچ و پلیت

شکستگی قوزک پا چقدر طول میکشد

گرچه بیشتر افراد طی ۳ تا ۴ ماه به فعالیت های روزمره (جز فعالیت ورزشی) بر می گردند بهبود کامل می تواند تا ۲ سال طول بکشد. ممکن است ماه ها طول بکشد که فرد بتواند بدون لنگیدن راه برود و به ورزش برگردد. اغلب افراد می توانند ۹ تا ۱۲ هفته پس از صدمه رانندگی را آغاز کنند.

دکتر غلامرضا نادری متخصص ارتوپدی ، آرتروسکوپی ، آرتروپلاستی و فلوشیپ جراحی مچ پا در تهران

فهرست مطالب
  • تصویر کاربر اشرفی شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    آیا خارپاشنه اگه عمل نشه مشکل ناتوانی در راه رفتن بوجود میاره و ایا عمل بشه بهترهست عوارض نداره آیا شما عمل میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)

      اتفاقا در اغلب اوقات عمل لازم نداره

  • تصویر کاربر محیا شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
    فرزند من سی پی هست مشکل هالکوس و الگوس داره با درد بسیار شدید به هیچ عنوان نمیتونه کفش بپوشه سه ماه پیش مراجعه کردیم به بیمارستان برای نوبت دهی گفتن تماس میگیریم تا امروز تماس نگرفتن چندبار پیگیر شدیم گفتم حضوری مراجعه کنید حضوری هم میگن منتظر باشید تماس میگیریم ساکن شهرستان هستیم مراجعه پی در پی برامون سخته باتوجه به شرایط سخت بیمار و درد شدید آیا راه دیگه ای برای نوبت دهی هست؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)

      اگه به من مراجعه داشتن که باید فعلا صبر کنید تا بهتون از بیمارستان اطلاع بدن

  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من براثر مصمومیت الکل مصدوم شدم کلا عشر حرکتی از کار افتاده بود الان چهار ماه با کلی تلاش فیزیوتراپی راه افتادم هنوزم تحت درمان هستم ولی هرجا رفتم گفتن افتادی مچ پا دارم تحت نظر دکتر نورولوژی هستم دارو میخورم دکتر ارتوپدی هم رفتم بخاطر پام نوار عصب ام آرا هم دادم از پاهام آخرش گفتن افتادی مچ پا ولی بازم هنوز تو راه رفتن مشکل دارم بیشتر سمت راست دکتر میگه از لگن به نظرتون من چیکار کنم دکتر میگه اعصب آسیب دیده آیا میشه عمل کنم آقای دکتر تورو خدا راهنمایی کنید جوان هستم غذاب میکشم باشگاه میرم آب درمانی میرم شما نظرتون چیه لطفا کمکم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)

      باید معاینه بشین در بعضی افراد می شه عمل انتقال تاندون انجام داد

  • تصویر کاربر سام شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خانمی ۳۵ ساله هستم هشت ماه پیش تصادف وحشتناکی داشتیم که استخوان ران پای چپم از چند ناحیه دچار شکستی شد و جراحی شدم و پلاتین گذاشتن برام
    ولی هنوز بعد از هشت ماه لنگ می زنم از آنهایی که دکتر متخصص خودم نیستند رفتم پیش یه دکتر دیگه و ایشون بهم گفتن که پام پرانتزی شده و باید از اول خورد بشه و پلاتین گذاشته بشه
    می خواستم بدونم آیا احتمال دارد که پام پرانتزی شده باشه چون شهرستان هستم و دسترسی به دکتر خیلی خوب ندارم ممنون می شم جوابم رو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)

      بله این امکان وجودداره و اگه مساله همین باشه به نظرم حرف همکارمون درسته و باید اصلاح بشه

  • تصویر کاربر جاوید شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من حدود ده روزه که در قسمت مفصل کوچکترین انگشت پای چپ خودم درد دارم.
    البته تنها زمانی که راه می رم و وزن روی اون مفصل می افته درد می کنه. زمانی که دراز کشیدم یا نشستم درد ندارم.
    کمی ورم روی آن نواحی پام دارم.
    عکس رادیولوژی رو براتون ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۲۰ آبان ۲( 1 سال پیش)

      در رادیوگرافی شما شکستگی و دررفتگی و ضایعه ای ندیدم 

      اگه درد از بین نرفته باید معاینه بشین

  • تصویر کاربر وحید شنبه ۶ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر بنده دوتا شصت پاهام رو اعصابم هست نه درد داره نه کزکز میکنه فقط انگار اعصابم رو شصت پامه جوری میره رو اعصابم که فقط میگم بکوبمش زمین ،من چند وقتیه که مواد رو ترک کردم اینجوری شدم ولی زمان مصرف اصلا اینجوری نمیشد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۶ آبان ۲( 1 سال پیش)

      احتمالا سندرم پاى بيقرار داريد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيد

  • تصویر کاربر مونا شنبه ۶ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر . داخل سایت راجع به درمان هالوکس والگوس با لیزر خوندم. داخل ایران امکان پذیره؟ من بونیون نسبتا شدید دارم و هم چنین بونیونت خفیف
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری شنبه ۶ آبان ۲( 1 سال پیش)

      كلا درمان ليزرى نداريم 

  • تصویر کاربر مهرسام یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر، من پسرم ۱۲ سالشه ، پرونیشن بیش از حد مچ پا دارد ، عضلات پشت ساق پا هم خیلی سفت و دست میزنم میگه دردناک هستش ، البته باید بگم ، کمی هم پاهاش پرانتزی شده ، باید چکار کنم ؟؟
    هر چقدر زنگ میزنم ، نمیتونم از مطب شما وقت بگیرم ، از شهر قزوین هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش)

      از طريق همين وبسايت نوبت بگيريد 

  • تصویر کاربر روناک یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    من در حدود یک هفته پیش در حین ورزش دو زمین خوردم و آسیب دیدم درد در قسمت پایین تر از قوزک پا داشتم و مقداری هم ورم داشت رفتم دکتر و دکتر آتل بستن و گفتن مشکوک هستند و بهتر هست که تا دو هفته تو آتل باشه، میخواستم بدونم اگر واقعا موردی نداره و امکانش باشه آتل رو باز کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش)

      طبق نظر پزشك معالجتون ادامه بدين

  • تصویر کاربر بهار یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وقتتون بخیر. حدود یکسال پیش مچ پای چپ بنده پیچ خورد.چند روز درد داشت بهتر شد امسال هم زمان پایین آمدن از پله ها همین اتفاق افتاد و چند روز درد داشتم به پزشک مراجعه کردم عکس و MRI برام نوشتن. بسیار تعریفتون رو شنیدم اما متاسفانه نوبت حضوری نتونستم بگیرم. خواستم نظرتون رو راجع به فایلهایی که براتون میفرستم بدونم. از وقتی که میزارید بینهایت سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری یکشنبه ۷ آبان ۲( 1 سال پیش)

      تصاوير ناكافيست 

      درمان بر اساس معاينه بالينى و ديدن كل تصاوير ممكنه 

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر Hanieh جمعه ۲۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    دختر 21 ساله ای هستم که حدودا اواخر خرداد دچار پیچ خوردگی شدید مچ پا شدم. در ابتدا تشخیص درست ندادند و پس از گذشت یک ماه وقتی به پزشک دیگه ای مراجعه کردم و MRI و عکس گرفتم، تشخیص سندسموز مچ پا دادند. یه ذره تایم برد و بالاخره من 21 مرداد جراحی شدم و برام پبچ و پلاک استفاده کردند که فاصله درشت نی و نازک نی بیشتر نشه.
    الان حدودا یک هفته میشه که من درد بسیار شدید در استخوان های ساق پام دارم، یعنی از زیر زانوم بشدت درد دارم و هیچ مسکنی دردم رو ساکت نمی کند..... میخواستم بدونم آیا این درد نرمال و طبیعی هست؟
    و اینکه من از زمان جراحی آنتی بیوتیک مصرف می کنم، حالا با قطع این قرص ها آیا امکان دارده این پیچ و پلاک عفونت کنه؟ یا مجبور به استفاده دائم این قرص ها هستم؟
    و اینکه میخواستم بدونم من بعدا میتونم این پیچ و پلاک رو از پام خارج کنم یا باید حتما داخل پام باقی بمونن؟
    خسته نباشید
    خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری جمعه ۲۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اين مقدار درد طبيعى نيست و بايد به پزشكتون مراجعه كنيد 

      آنتى بيوتيك رو زياد داريد ادامه مى دين

      چون پيچ پلاك گذاشته شده گاهى توصيه مى شه كه خارج بشه ولى توافق نظر قطعى وجود نداره

      با احترام

  • تصویر کاربر انبانیار پنجشنبه ۱۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید سه روز پیش انگشت کوچیکه پای دخترم با ضربه شدید برخورد به کمد شکست و تو عکس رادیو گرافی دو تیکه جدا شد و فقط آلت بستیم همین کافیه یا درمان بیشتر و معاینه الزامیست ؟؟ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      بايد به صورت بسته جااندازى بشه و بسته بشه

      با احترام

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب مجدد برای درد شدید پای فرزندم که فرمودید لزوما" به کیست ارتباط نداره و باید معاینه بشه مزاحم میشم خواهشمندم اگه مقدوره آزمایش ها رو هم بررسی بفرمایید و درصورتیکه ممکنه برای کاهش درد ماهیچه اش مخصوصا شب ها دستور بفرمایید. چون از درد بیقراره و از شدت درد از خواب بیدار میشه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری دوشنبه ۳ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      آزمايش ها نرمال هستن

      براى درد شب ها قبل از خواب شربت بروفن بدين تا معاينه بشن و علت پيدا بشه شايد نياز به اسكن هسته باشه

      با احترام

  • تصویر کاربر کوروش پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر نادری عزیز.
    دکتر جان بنده ۲۲سال پیش تصادف شدیدی داشتم که منجر به تخریب کامل مفصل مچ پا شد و دکترهای ان وقت گفتن یا باید مچ پا قطع بشه یا که فیکس بشه من نزاشتم که دکتر شیرزاد امیری بنده را معاینه وعمل کردند ایشون وقت عمل از ساق پا به حالت مثلثی استخوان تراشیدن که حداقل مقداری مچ پام حرکت داشته باشه و تا چند ماه پیش مشکل نداشتم این چند ماه اخر واقعا زندگی نمیکنم بخوام ۵دقه پیاده روی کنم باید ۳روز خونه بمانم و درد بکشم و مدتی هست که پام خیلی خیلی ضعیف شده کاملا باریک و کلا کبودی و خون مردگی تا انگشت های پام مشخصه.
    دکتر جان آنقدر فکر کردم بهش که واقعآ افسردگی گرفتم.
    ممنون میشم استاد عزیز که راهنمایی کنید بنده را سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      كاش اقلا يك راديوگرافى ساده انجام مىدادين و تصويرش رو برام مى فرستادين

      در هر حال بايد معاينه بشين .احتمال زبادى وجود داره كه لازم باشه عمل فيوژن مچ پا انجام بديم

      با احترام

    2. تصویر کاربر کوروش پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام مجدد خدمت دکتر نادری عزیز.
      با تشکر و سپاس که جواب سوال بنده را دادید دکتر مسله مهم اینه که پاشنه مچ پام روز به روز کوچکتر میشه دلیلش چیه.
      ممنون و سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      علتش ممكنه درد مزمن و كمتر به كار بردن باتون يا آسيب همزمان عصب باشه

      با احترام

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۸ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما من ۱۷سالمه و مشکل من از بچگی با من بوده که دقیقا مادرم هم همین مشکل رو دارند دقیقا در همین نقطه و محدوده در قسمت کف پای راستم داخل قوس سمتی که انگشت شست هست یه درد واقعا عذاب اوری وجود داره برام و واقعا اشکم در میاد هر دکتری رفتم سرسری ازش عبور کرد جدی نگرفت.عکس گرفتم و ام ار ای دکتر زیاد متوجه نشد که گفت مرحله اخر اسکن هسته ایه. که هفته پیش اسکن هسته ای شدم و جوابش اومد که التهاب داخل پام هست و دکتر با توجه به گفته های من و ام ار ای و عکس و اسکن هسته ای نتیجه گرفت که من مادرزادی دوتا استخوان کف پام بهم چسبیده هست و این موجب التهاب و درد شده و دقیقا مادرم هم همین مشکل رو داره و اینکه بگم من دقیقا همین پام۴بار پیچ خورده و موجب در رفتگی یا کشیدگی تاندوم یا موبرداشتگی پام میشده اما ایندفعه موجب پارگی رباط پام شد. من تو شهر تقریبا کم امکاناتی زندگی میکنم. دکتری ک میرفتم متوجه نشد. مدارکمو به زنداداشم دادم که اومد تهران به دکتر خودشون اقای موحدی یگانه نشون بده و ایشون متوجه پارگی رباط پام شدن. قبل از اون هم دکتر فیزیوتراپی گفته بودند پام خیلی لقه و یه چیزی ازش پاره شده اما دکتر شهرمون باوجود ام ار ای نفهمید متاسفانه‌ اقای موحدی یگانه گفتند چرا تا حالا عمل نکردم و وقتی فهمیدند من ۴بار پامو گچ گرفتم بسیار متعحب شدند و گفتند برای یک نوجوان ۱۷ساله خیلیه ولی وقتی متوجه بیماری کلیوی من شدند گفتند که نباید عمل کنم. لازم به ذکر هست که بگم من دچار دفع پروتئین کلیه هستم و ۲۲آبان سال ۹۷ بیوپسی انجام دادم و جواب خوبی گرفتم.و از اون موقع دارو مصرف نمیکنم و دفع پروتئینم پایین اومده الان درد کف پای من بیشتر از درد درد پارکی رباط هست. اگر به من میگفتند مچ پام رو بخاطر پارگی رباط عمل کنم هرگز حاضر به این کار نمیشدم ولی الان برای پام واقعا حاضرم حتی عمل کنم. وقتی مشکلمو ب فیزیوتراپ گفتم چندجلسه ماساژ داد فایده نداشت. بعد گفت ممکنه کف پام صاف باشه و یه کفی درست کرد که حتی تو خونه هم پام باشه و حتی موجب افزایش دردم شد. بعد برام طب سوزنی کرد و چندجلسه سوزن به منطقه دردم میزد ولی تاثیر انچنانی نداشت. درد من هم طوریه ک یه مدت همه چیز خوبه و دردی حس نمی‌کنم ولی وقتی درد داشته باشم دلم میخواد با یه تیغ اون قسمت از پام رو درارم فقط. فعلا این دکتری ک تشخیص چسبندگی استخوان پام رو داده گفته که ۱۰جلسه فیزیوتراپی برم و اگر تاثیری نداشت بیام برای تزریق یا عمل! میخواستم نظرتونو درباره عمل یا تزریق بدونم و اینکه من قلبم هم مادرزادی دریچه اش شله‌. شاید چون مشکلم مادرزادیه بهتره بگم که من پدربزرگ و مادربزرگ سمت مادرم ازدواجشون فامیلی بوده‌. پدربزرگ و مادربزرگ سمت پدرم هم از ازدواج فامیلی داشتند و حتی مادر و پدرم هم ازدواج فامیلی دارند متاسفانه!
    عکس هسته ای هم دارم اما فقط تونستم 5 عکس انتخاب کنم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۸ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      براى معاينه با همه تصاوير تشريف بياريد اگر عمل لازم باشه انجام خواهم داد

      با احترام

  • تصویر کاربر اسماعیل چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من سوزش قسمت پشت قوزک داخلی دارم بافت های اون قسمت سفت هست و حس خوبی بهش ندارم
    با وزن گذاری روی پام به مدت طولانی این حالت رو دارم که پام از قسمت پشت قوزک داخلی شروع میشه و به تمام پا سرایت میکنه پام سفت میشه روی پام پوستش کشیده میشه بافت لابلای انگشت هام منظور روی پا هست هم یه حالت بدی میشه دلیلش چیه آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      يك دليل مى تونه سندرم تونل تارسال به دليل درگيرى عصب در پشت قوزك داخلى باشه

      البته علل ديگه هم مطرحه كه با معاينه و بررسى كامل مشخص مى شه

      با احترام

    2. تصویر کاربر اسماعیل چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون از جوابتون آقای دکتر
      حس یک چیز شبیه تاندون در وسط کف بعد از پاشنه که دردناک و داغ هست بعد از فعالیت پا دلیلش چیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      مى تونه التهاب نيام كف پا باشه ولى خوب معاينه لازمه

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من 19 سالمه دو سال پیش پام در ورزش پیچ خورد و یک ماه تو گچ بود بعد 6 ماه فعالیت ورزشیمو شروع کردم
    تازگیا دوباره پیچ خورد و دکتر گفت رباطم پاره ست
    خواستم ازتون بپرسم آیا نیاز به عمل هست و با عمل خوب میشه که دوباره ورزش کنم
    عکس mri هم ارسال کردم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      اگر در معاينه ناپايدار باشه عمل مى خواد و شانس بسيار بالايى براى برگشت به ورزش خواهيد داشت

      با احترام

  • تصویر کاربر sadra سه شنبه ۱۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    استاد ببخشید نمیتونم عکسو بفرستم
    اما میتونم بگم همینتوری که به اون بخش پا نگاه میکردید هیچ کجی یا حالت غیر معمولی نمیدیدید
    شکلی نبود که دو سر استخوان کامل جدا شده باشن توی عکس
    من اینده فوتبالم روی هواس میخام بدونم میتونم دوباره بدون درد فوتبال بازی کنم
    فوتبال تمام زندگی من بود بدجوری ضربه روحی خوردم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۱۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      در اون منطقهدگاهى صدمات جديتر از شكستگى هم رخ مى ده بنابراين  تشخيص  مناسب با معاينه خوب و تصويربردارى مورد نياز انجام مى شه

      با احترام

  • تصویر کاربر سیمین پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    با عرض ادب واحترام
    ۶ماه پیش رباط و تاندن پام توسط شما جراحی شد.منتها با وجود تعطیلی ها کرونا بهبود اوضاع مچ پای راستم به تعویق افتاد الان پس از۱۵ جلسه فیزیوتراپی هنگام ورزش و راه رفتن کمی تند درد دارم در ناحیه قوزک پا و تاندن پشت قوزک پا.میخواستم ببینم چکار باید کرد.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      مقدار تمرين و راه رفتن رو به تدريج زياد كنيد و كمتر از محدوده درد تمرين كنيد و فشار بياريد و به تدريج جلو بريد

      جون صدمه مجدد داشتيد و فيزيوتراپى هم ممكن نشد، سير درمان طولانى تر خواهد بود

      ١-٢ ماه ديگه براى معاينه تشريف بيارين

      با احترام

  • تصویر کاربر Sh. سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1937 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان بنده دختری 27 ساله هستم که مشکل سینداکتیلی پا دارم، چسبیدگی انگشتان 2و3 پا
    در پای چپ تا نیمه
    در پای راست تا زیر ناخن
    با توجه به عکس های گرفته شده استخوان ها مشکلی ندارن و به هم نچسبیدن
    دکتر جان این قضیه داره منو آزار میده از نظر زیبایی
    به چندین دکتر ارتوپد مراجعه کردم برخی میگن جراحی موفقیت آمیز خواهد بود و برخی میگن ریسکش بالاست و ممکنه یکی از انگشت ها حسش رو از دست بده یا سیاه بشه و مجبور بشیم قطعش کنیم...!
    اما همچنان کنار اومدن با این مسئله کمی برام مشکله بنا به دلایلی...!
    دکتر جان چه کاری میشه انجام داد که تشخیص داده بشه وضعیت عصب ها و رگ های خونی به چه صورت هست که بشه بهتر تصمیم گرفت؟
    آیا به نظر شما هم ریسک این عمل بالاست و نباید جراحی کرد؟
    چنانچه جراحی کنیم نتیجه از نظر زیبایی رضایت بخش خواهد بود؟ مثلا اندازه انگشت ها نرمال خواهد شد و بزرگ و کوچک نخواهد شد؟
    و سوال آخر اینکه شما خودتون این جراحی رو انجام دادید و انجام میدید؟ نتیجه عمل ها به چه صورت بوده؟
    بنده شیراز هستم
    ممنون میشم پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا نادری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 سال پیش)

      درود

      توصيه ما به طور معمول اين هست كه اگر مشكلى در عملكرد ايجاد نمى كنه عملش نكنيد ولى بعض وقت ها اثرات روحى و روانى غير قابل تحملى براى فرد داره كه بايد جراحى انجام بشه

      در مورد شما احتمال ايجاد ضايعه عروقى منجر به قطع بسيار كم هست

      هارضه محتملتر مى تونه اسكار محل عمل باشه كه اون هم اغلب با بعضى از تكنيك ها مى شه جلوشو تا حد زيادى گرفت

      اگر صلاح دونستيد مى تونيد براى معاينه و تصميم گيرى تشريف بيارين

      با احترام

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

شریعتی پایین تر از مترو قلهک ساختمان خانه درسا طبقه ۵ واحد ۱۷

ساعات کار مطب

شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۱۹

دکتر نادری